Özel Öğrencilik ve 39. madde ile görevlendirme

alsancax

Öğrenci
Ylsy ile yurtdışında yüksek lisans yapıp kadromun olduğu üniversiteye atandım. 2 yıl mecburi hizmetim var. Kadromun olduğu üniversitede henüz benim bölümüm yok ve doktoradan da kabul almış değilim. Başka şehirdeki bir üniversiteden özel öğrenci olarak ders almayı düşünüyorum. Özel ders aldığım üniversiteye 39. madde ile görevlendirilebilir miyim?

Sercan

Profesör
Ylsy ile yurtdışında yüksek lisans yapıp kadromun olduğu üniversiteye atandım. 2 yıl mecburi hizmetim var. Kadromun olduğu üniversitede henüz benim bölümüm yok ve doktoradan da kabul almış değilim. Başka şehirdeki bir üniversiteden özel öğrenci olarak ders almayı düşünüyorum. Özel ders aldığım üniversiteye 39. madde ile görevlendirilebilir miyim?

Hocam yurt dışında bir sene mi YL yaptınız? Ben sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta bunlar sizin zorunlu hizmetleriniz. iki yıllık zorunlu göreviniz varsa bunun üzerine 39. ya da 35. madde ile görevlendirme verirler diye düşünüyorum. Zorunlu hizmetiniz artmış olur ama nasılsa bir yere gittiğiniz yok, geri döneceksiniz mutlaka. Dekanlık ile görüştünüz mü?

A

Akademik Forum

Guest
39. MADDE ile görevlendirme

merhaba

ylsy ile yüksek lisansımı tamamlayıp donus yaptım. Dönüş yerimde doktora programı olmadıgı için özel bir universite de doktora yapmak ıstıyorum. ÖZel üniversite içinde 39 la görevlendirme alabiliyor muyuz?

kalami

Öğrenci
Hocam yurt dışında bir sene mi YL yaptınız? Ben sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta bunlar sizin zorunlu hizmetleriniz. iki yıllık zorunlu göreviniz varsa bunun üzerine 39. ya da 35. madde ile görevlendirme verirler diye düşünüyorum. Zorunlu hizmetiniz artmış olur ama nasılsa bir yere gittiğiniz yok, geri döneceksiniz mutlaka. Dekanlık ile görüştünüz mü?

Merhaba, ylsy bursu ile yüksek lisans eğitimimi bitirdikten sonra döndüm ve kadromun olduğu üniversitede şu an araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Mecburi hizmetim ise 3 yıl. 39. madde ile araştırma izni alarak, farklı bir şehirde doktoraya devam etmekteyim. Sormak istediğim, yolluksuz ve yevmiyesiz olarak aldığım bu araştırma izni mebcuri hizmete sayılıyor mu? Meb'ten öğrendiğim kadarıyla tam tersi bir durum var. Yani mecburi hizmete sayılmıyormuş kullandığım izinler. Birincisi benim kadromun olduğu üniversitede doktora programı yok, dolayısıyla başka bir üniversitede doktora yapmak zorundayım. İkincisi bütün okul masraflarımı kendim karşılıyorum, ayrıca maaşım da kesintiye uğruyor. Bu durumda kullandığım izinler nasıl mecburi hizmete sayılmaz anlayabilmiş değilim. Ki siz de zorunlu hizmetin artacağını söylemişsiniz?