Özel statülü yükseklisans ögrenciliği ve Askerlik tecili

sananebanane

Öğrenci
Arkadaşlar lisanstan mezun olmuş biri ve lisans mezuniyeti sonrası 2 yıllık askerlik tecilini kullanan birisi(aynı zamanda bu süre boyunca hiçbir yükseklisans programına başlamamış) 2 sene sonunda özel statülü yükseklisans öğrencilik hakkı kazanan birisi için askerlik normal yükseklisans ögrencisi gibi tecil olur mu?Kısaca özel statülü yükseklisans ögrenciliği askerlik tecil sebepleri arasında kabul ediliyor mu?

sananebanane

Öğrenci
Nazmi hocam peki şu durumda nasıl oluyor, özel ögrenci statüsünde olan birisi askerde iken nasıl dersleri takip edicek, birde bu bilgi kesin ise özel ögrencilik kayıtlarında askerlik yaptı belgesi gibi bir şey istemeleri gerekiyor mantiken?isteniyor mu acaba böyle bir belge özel ögrencilik kayıtlarında

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Askeriye sizin özel öğrenciliğiniz ile ilgilenmez, hele derslerinizin takibi hiç umrunda olmaz :) Öğrencilik statüsü kazanmadığınız için öğrenci belgesi de alamazsınız. Özel öğrencilikte askerlik belgesi istenmiyor. Bilgi kesindir, tecil için normal öğrenci statüsü kazanmanız gerekir, özel öğrencilikte mülakat sınav vb. yoktur insanlar ilgi alanlarına göre bir iki ders seçer sadece ders alır başka hiç bir şeyden yararlanamaz.

hunder

Öğrenci
Nazmi hocam ben şu an yüksek lisans tez aşamasındayım ve askerlik tecil süresi kasım 2012. ben temmuz ayı içerisinde tekrar tecil işlemi yaptırabilir miyim? bununla ilgili ve bu yüksek lisans ve askerlik işleyişiyle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam ben şu an yüksek lisans tez aşamasındayım ve askerlik tecil süresi kasım 2012. ben temmuz ayı içerisinde tekrar tecil işlemi yaptırabilir miyim? bununla ilgili ve bu yüksek lisans ve askerlik işleyişiyle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kaç yaşındasınız?

hunder

Öğrenci
aralık 1986 doğumluyum

bir de Nazmi hocam ben şu an yüksek lisansı tamamlayamadım ama doktora programı için başvuruda bulunabilir miyim? cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
aralık 1986 doğumluyum

bir de Nazmi hocam ben şu an yüksek lisansı tamamlayamadım ama doktora programı için başvuruda bulunabilir miyim? cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Sorun yok teciliniz devam eder okulunuza söyleyin ek-g formunu askerlik şubenize göndersin. Bitirmeden başvuru yapamıyorsunuz.

dilarabulut

Öğrenci
merhabalar uludağ ekonometri mezunuyum ...karaelmas üni.eylül ayı yüksek lisansını kacırdıgım için bu dönem başlıcam inş. fakat iktisat bölümü alımı yok ...öğrendiğim kadarıyla özel öğrenci kontenjanı varmış...belirli bir harc karsılıgında 2 ders alınıomus...okulu aradım fakat tam cvp alamadım sadece basvuru tarihlerinden ve basvuru formundan bahsettiler ...sitesinde bulamadım formu ayrıca bu sürec nasıl işliyo herhangi bi sınırlama bir kosul var mıdır? bir an önce akademik kariyer için adım atmak istiyorum...yardimcı olursanız sevınrım

Gamze

Administrator
merhabalar uludağ ekonometri mezunuyum ...karaelmas üni.eylül ayı yüksek lisansını kacırdıgım için bu dönem başlıcam inş. fakat iktisat bölümü alımı yok ...öğrendiğim kadarıyla özel öğrenci kontenjanı varmış...belirli bir harc karsılıgında 2 ders alınıomus...okulu aradım fakat tam cvp alamadım sadece basvuru tarihlerinden ve basvuru formundan bahsettiler ...sitesinde bulamadım formu ayrıca bu sürec nasıl işliyo herhangi bi sınırlama bir kosul var mıdır? bir an önce akademik kariyer için adım atmak istiyorum...yardimcı olursanız sevınrım

Her okulun alım şartları farklıdır ama genel olarak kredi başı ücret belirtilir aldığınız dersler toplan kaç krediyse o kadar ücret öder bu dersleri alırsınız. Bunun için başvuru tarihleri esnasında enstitü sayfalarında belirtilen formu doldurup bölüm başkanından bu dersleri alabileceğinize dair onay alacaksınız. Ücreti yatırmanız için bir hesap numarası vereceklerdir size ödediğiniz toplam ücretin dekontu ve bu formla (ekstra başka birşey istemiyorlarsa) ilgili enstitüye gder kaydınızı yaparsınız. Belirttiklerine göre 2 ders sınırlamaları olablir.
Formu üniversite sayfasında değilenstitü sayfasında bulabilirsiniz. Karaelmas üniversitesi (Bülent EcevitÜniversitesi) Sosyal Bilimler enstitüsü sayfasında formlar kısmına geldiğinizde zaten ilgili dilekçe görülüyor. :Blent Ecevit niversitesi Sosyal Bilimler Enstits

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Acil lik-

Hocam saygılar.
1989 doğumluyum ..05.2013 de lisans diplomamı aldım.
2.Üniversite olarak AÖL de kaydım var, ancak son 2 dönem harçlarını yatırmadım.
Soru 1 - Mezuniyet durumu ile ilgili herhangi bir bilgi askerlik şubesine yapılmadı.Beni neler bekliyor.
Soru 2 - Tecil hakkına nasıl sahip olurum.