Özel Üniversite Araştırma Görevlisi Olmak

hitthat

Öğrenci
Merhaba herkese malum bu öyp kadroları açıklanmadıkça tedirginlik oluşuyor hatta artıyor alternatifler düşünmek durumunda kalıyoruz bunlardan biri de özel üniversitede çalışmak yeni mezun olduğum için araştırma görevliliği olanağımız kalıyor birtek takip ettiğim kadarıyla bazı üniler de durum iyi bazıları ise gerçekten problemli ama 2 durumdaki üniler için de bir kaçının adı geçiyor kalan çoğunlukta durum nasıl bilmiyoruz bu başlık altında çalışanlaar yada bilgi sahibi olanlar hangi üniversite de durum nasıl paylaşabilir mi?
 

hitthat

Öğrenci
İsimleri kimse paylaşmıyor benim sorduğum da bu konuların arasında benim kurumumiyi deniliyor ama hiç isim yok

MT27i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba herkese malum bu öyp kadroları açıklanmadıkça tedirginlik oluşuyor hatta artıyor alternatifler düşünmek durumunda kalıyoruz bunlardan biri de özel üniversitede çalışmak yeni mezun olduğum için araştırma görevliliği olanağımız kalıyor birtek takip ettiğim kadarıyla bazı üniler de durum iyi bazıları ise gerçekten problemli ama 2 durumdaki üniler için de bir kaçının adı geçiyor kalan çoğunlukta durum nasıl bilmiyoruz bu başlık altında çalışanlaar yada bilgi sahibi olanlar hangi üniversite de durum nasıl paylaşabilir mi?

Siz gitmek istediğiniz illeri yazarsanız ona göre bilgilendirme olur kanaatimce. Ben konya - mevlana üniversitesi için yazıyım. kesinlikle çalışılacak bir yer değil. eski rektörü bahattin adam tam bir faciaydı yenisini bilmiyorum. akademisyene hiç değer vermeyen, idari personelin dershanelerden toplandığı akademisyenleri ezmeye çalışan bir kadrosu var. maaş 1750-2000 civarı. 8-5 mesai var. 5 te de cıkamazsınız genelde 6 diyelim biz ona :) cumartesi çalışırsınız her zaman olmasada. pazar günleri bile gözetmenlikler vs. olur. tanıtım da sizi dershanelerde, caddelerde stant görevlisi yaparlar. lys yerleştirmeleri olunca kazananları call center olarak arasınız. ek kontenjanlar da call center olarak verirler size bir liste 300 kişi arayın derler.. akademisyenlik dışında her şeyi yaparsınız. yılda bir defa zam verirler oda azıcık bişey. ikramiye, prim kesinlikle yok. bayramlarda bile hiç bir şey vermezler. Zor durumda olsanız avans isteseniz vermezler. Herşeyin para olduğu, ufak tefek hesapların yapıldığı bir üniversite.
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar İstanbuldaki özel üni.lerde arş. gör. maaşları devletten ne kadar farklıdır?
 

sinemaa

Öğrenci
Arkadaşlar İstanbuldaki özel üni.lerde arş. gör. maaşları devletten ne kadar farklıdır?

eğer ekstra bir özelliğiniz yoksa -kendi arkadaşlarımdan duyduğum,sosyal bilimler için konuşuyorum- devletten daha az. bu ekstra özelliği yurtdışında yüksek daha iyisi doktora, birden fazla dili çok iyi bilme, bir alanda uzmanlaşarak kendini kanıtlamış olma (makale,ödül vb.) vb. olarak tarif edebilirim.

duyduklarım 1500-2000 arası değişiyor.
 

totti_10

Öğrenci
merhaba,bende bugün gelişim üniversitesinde mülakata girdim,acaba maaşları ne kadardırki,bilen varmıdır,1000 lra gibi komik ücretler teklif ediyolar die okudum forumda,doğrumudur acaba bu,teşekkürler
 

arg

Öğrenci
İzmir'de bir özel üniversitede araştırma görevlisiyim. Maaşlar yüksek lisans yapıyorsan 2300 doktora yapıyorsan 2400 TL.
 
Son düzenleme:

kazm38

Öğrenci
Mehaba Arkadaşlar özel üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan varmı ? bunların özlük hakları nasıl maaş nekadar alıyorlar bilginiz varmı? Gelişim Üniversitesi bu konularda nasıl acaba
 
A

Akademik Forum

Guest
özel üniversite araştırma görevlisi olmak

istanbul gelişim üniversitesinde öğretim görevlisi alımı için başvurmuştum madden de manen de tavsiye etmiyorum liseden farksız özel bir üniversite sistemi yok alımları değerlendirme şekilleri kendilerine ait istiyosa alıyo istiyosa almıyo benim bildiğim orda görev yapan bir hoca farklı üniversitelere öğr. ve arş görevlisi olarak başvuruyo bi kere gittim özel üniversiteleri gördüm artı hocanın ordan ayrılmak istemesi (yani bırakmak istemese farklı üniversitelere başvurmaz) memnun olsa neden ayrılsın düşüncesiyle daha da özel üniversitelere başvurmama kararı almamı destekledi bilginiz olsun arkadaşlar benim gibi boşuna masraf yapmayın
 

_emek_

Öğrenci
Geçtiğimiz hafta İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin açmış olduğu Rektörlük kadrosuna bağlı uyg. ve araştırma merk. öğretim görevlisi kadrosuna başvuruda bulunduk. Sınava girmeye dört kişi hak kazandı. Üç kişi yazılı sınava girdik. İki bayan bir erkek. Erkek olan arkadaş aynı üniversitede moda tasarımı bölümünde öğr. gör. görünüyordu. Mülakatta ise diğer bayan arkadaş ve ben vardık. Tarih ve edebiyat mülakatları peş peşe yapıldı. Erkek olan arkadaş mülakata gelmedi ve tarih bölümünden giren bir erkek arkadaş daha mülakata girmedi ve kazananlar açıklandığında gözlerimize inanamadık çünkü mülakata girmeyenler kazanmıştı. Özel üniversitelerin açtığı kadrolarda lütfen prestiji olan köklü kurumları tercih ediniz. Bu işin hiçbir şekilde haysiyetini bırakmayan döküntü kurumlara itibar etmeyin arkadaşlar. Bu kadar olmaz bile diyecek gücü bulamıyor insan kendinde. Gözünüze baka baka dalga geçiliyor sizinle. Mülakata alınıp sorulara tabi tutuluyorsunuz ve işin stresi yorgunluğu da cabası. Ve mülakata bile girme zahmetine katlanmıyor ayarlanmış kişi. Gelişim Üniversitesi'ne dikkat edin hiçbir şekilde akademik bilimsel bir kurum değil.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada maaşlar da Gelişim'de hiç düzenli değilmiş duyduğuma göre ve 1400 tl ye öğr. gör. çalıştırıyorlarmış.
 

chemistanbul

Öğrenci
Arkadaşlar Biruni Üniversitesi akademisyen maaşları hakkında bilgisi duyumu olan var mı? Haliç ile ilgili duyumum Öğretim Görevlisi 2500-3000 TL bandında ücret alıyorlarmış ki bu da fena değil.
 

berdogus

Öğrenci
Değerli akademisyenler ve akademisyen adayları,

Cari alım yapan devlet üniversitelerinde veya ÖYP sisteminde atanman şansı bulamamış arkadaşların vakıf üniversitelerinde iş bulmak için çabaladığı hepimizin malumudur. Akademik personel alımları sonrası iş bulmak ve kariyer hedefleyen arkadaşları adeta ellerini ovuşturarak bekleyen vakıf üniversiteleri, büyük bir hukuksuzluğa yol açan ana yönetmelikleri çerçevesinde hazırlanan sözleşmelerin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Biz vakıf üniversitesi öğretim görevlileri veya okutmanları görev ve sorumluluk ayrıca “özlük hakları” bakımından 2914 sayılı YÖK personel kanununa tabiyiz. Sadece “ücret” bakımından 4857 sayılı iş kanununa bağlı çalışmaktayız. Bu konuda 2011 yılında alınmış Danıştay kararı mevcuttur. Aşağıda bu konularla ilgili linkleri ve gerekli bilgileri paylaştım.
Bu kapsamda tüm bunlara rağmen bizi akademik personelden saymayarak, gece derslerini bile fazla mesaiden göstererek denkleştirme uygulamasını zorunlu kılan; bizleri her yönden çaresiz bırakacak kadar sömürme zihniyetindeki vakıf üniversiteleri mevcuttur.
Siz değerli arkadaşlarımdan ricam önüne koyulan sözleşmeleri lütfen madde madde okuyunuz, varsa imkânınız bir avukata danışınız.
Saygı ve sevgilerimle...

High Education - Yükseköğretim Kurulu
konu ile ilgili güzel bir yazı;
Adana Fikir Platformu
Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 23: - Öğretim elemanlarının seçimi, değerlendirilmesi, seçilenlerin uygun görülen akademik unvanlarla görevlendirilmeleri ve yükseltilmeleri yürürlükteki kanun ve yönetmelik hükümlerine uyularak vakıf yükseköğretim kurumunun yetkili akademik organlarınca yapılır. Öğretim elemanlarının atamalarında, devlet yükseköğretim kurumlarındaki atamalarda aranan şartlara ilaveten vakıf yükseköğretim kurumunun akademik yönden gerekli gördüğü şartlar da aranabilir. Vakıf meslek yüksekokullarında özellikle uygulamalı derslerde görevlendirilecek öğretim elemanlarının atanmasında çalışma deneyimine sahip olması gözetilir. Vakıf yükseköğretim kurumlarında görev alacak olan akademik ve idari personelin çalışma esasları 2547 sayılı Kanunda devlet üniversiteleri için öngörülen hükümlere tabidir.
(Danıştay 8. Dairesinin Karar No 2011/2451) Bu personele aylık bakımdan ise 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uygulanır.

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun Madde-11’e göre; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulunun 16.09.2005 tarihli Toplantısında belirlenen “Ders Yükü Tespitinde ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar” doğrultusunda uygulama birliğinin sağlanması için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir. Öğretim elemanları, haftalık ders yükünün dışında gerek kadrosunun bulunduğu, gerekse diğer yükseköğretim kurumlarında, güz ve bahar yarıyıllarında mecburi ve isteğe bağlı olarak, ek ders ücreti ödenmek kaydıyla ders verebilir. Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer
 
I

Iniag

Guest
Arkadaşlar, öncelikle sorum için kusura bakmayın, yönetmeliği defa kez okudum, vakıf üniversiteler in akademik ilanlarını da inceledim genel olarak ales ve yds şartı istiyorlar fakat bir özel üniversitede yüksek lisans yapan arkadaşım alesi 60 yds veya herhangi bir ingilizce geçerliliği olmadan kadroya girdiğini söylüyor ve üniversite sayfasında da asistant kısmında yer alıyor. Özel üniversitelerde asistant olarak tanımladıkları nedir, aynı şekilde başvuru yapmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir durumdur bu?
 
A

Akademik Forum

Guest
özlük

Merhaba arkadaslar,
ozel universitelerde arastirma gorevlisiyken yurt disina tubitak destegiyle arastirma bursuyla cikilabiliniyor mu ?devlet universitelerinde bildigim kadariyla calismaya basladiginiz ilk 1 yil ozluk haklari geregi cikilamiyor. Ozelde durum nedir ?
 
A

Akademik Forum

Guest
Peki değerli hocalarım ben de şöyle bir soru sorayım. Diyelim ki "Yüksek lisans yapıyor olmak" yahut "Yüksek lisans yapmış olmak" şartı ile bir özel ya da devlet üniversitesine atandık. Bu üniversitede YL/doktora yapma imkanı kesinlikle olacak diye bir kaide var mı? Şunu kastediyorum, o kadar küçük özel üniversiteler var ki, "Kardeşim biz seni aldık ama biz YL/Doktora eğitimi veremiyoruz, git nerede halledersen hallet, burada sadece ar.gör. olarak çalışacaksın derler mi? Yoksa bu ilanları açan üniversiteler ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, araştırma görevlisine lisansüstü eğitim vermek zorundalar mı? Teşekkürler.
 
A

akademik28

Guest
maaşlar 2000-2500tl arasında ama çok çalışıyorsunuz bunu göz önünde bulundurun
 
A

Akademik Forum

Guest
Vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine geçiş

bir vakıf üniversitesinde araştırma görevlisi iken devlet üniversitesinde ilan açıldığında başvurabiliyor muyuz? Geçiş süreci nasıl işliyor? Yoksa vakıf üniversitesiyle sözleşme bitmediği sürece geçiş yapamıyor muyuz?
 
Üst