Özel Üniversitede Araştıma görevlisi veya öğretim görevlisi olup askere gitmek?

ZennusX

Öğrenci
Merhabalar
Özel bir üniversitede araştırma görevlisi veya Öğretim görevlisi olduğumuzda, istediğimiz zaman askere gidebiliyormuyuz?yoksa sözleşmeye mi bağlı?
teşekkürler..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar
Özel bir üniversitede araştırma görevlisi veya Öğretim görevlisi olduğumuzda, istediğimiz zaman askere gidebiliyormuyuz?yoksa sözleşmeye mi bağlı?
teşekkürler..
İstediğiniz zaman derken celp döneminizin geldiği zamanı mı yoks ertelemenizi bozup da kendi isteğiniz ile gideceğinzi tarihten mi söz ediyorsunuz? Eğer başlarken verdiğiniz askerlik belgesinden erken bir tarihte gitmek isterseniz ve son anda söylerseniz döndüğünüzde aynı yerde devam etmeniz zor olabilir ama zamanında yani başlarken verdiğimiz tarihte giderseniz sorun olmaz yani planlarını bozmayın yeter :)

ZennusX

Öğrenci
İstediğiniz zaman derken celp döneminizin geldiği zamanı mı yoks ertelemenizi bozup da kendi isteğiniz ile gideceğinzi tarihten mi söz ediyorsunuz? Eğer başlarken verdiğiniz askerlik belgesinden erken bir tarihte gitmek isterseniz ve son anda söylerseniz döndüğünüzde aynı yerde devam etmeniz zor olabilir ama zamanında yani başlarken verdiğimiz tarihte giderseniz sorun olmaz yani planlarını bozmayın yeter :)
=)Nazmi hocam şimdi durum söyle bu haftalarda açılacak olan bir kadroda araştırma veya öğretim görevlisi olabilirim.tecilim mayıs celpinde gitmeme müsade ediyor fakat Yüksek lisansı 6 dönemde bitiremediğim için şubat celpinde askerde olacağım=) Dönüşte aynı yerde olmam önemli değil de giderken sıkıntı olmasın. sözleşmeye hemen askere gitmemi engelleyecek madde koyarlar mı yada belirli süreli sözleşme yaparlarsa bu durum askere gitmeme engelmidir=)Öğretim görevlisi neysede araştırma görevlisi iken sözleşme yaparlar mı ki=)

Cereyanci

Öğrenci
hocam merhaba bende 1 senelik sözleşme imzaladım yüksek lisans bittikten sonra şimdi şubat ayında sözleşme ortasında askere gidebilir miyim? Üniversitenin benden bir hak talebi yada tazminatı gibi birşey söz konusu olabilir mi? Üniversiteye başvurduğum askerlik belgesi mayısa kadardı tecili ancak yüksek lisansım bittiği için tecil otomatik bozulmuş ve kasımda askere çağrıyorlar. Doktoraya basladıgım için tekrar tecil ettirebilirim ancak şubatta tecili bozup askere gitmek istiyorum. Üniversite benden tazminat talep edebilir mi?