özel üniversitede yüksek lisans yapana akademik camiada nasıl bakılır ?

pappilion

Öğrenci
Lisans eğitimimi iyi bir devlet üniversitesinde bölüm ve fakülte derecesiyle tamamladım. Ancak alan dışı yüksek lisans yapmak istediğim için talebin yoğunluğundan dolayı ve de alan dışı olmamdan ötürü devlet üniversitesinde yüksek lisans yapabilmem mümkün değil. O yüzden özel üniversitede yüksek lisans yapma kararı aldım.

özel üniversitede yüksek lisans yapmanın doktoraya kabul açısından bir dezavantajı olur mu ? ya da akademik camiada ciddiye alınmama gibi bir duruma yol açar mı ?

Lisansı iyi bir devlet üniversitesinde dereceyle tamamlamama rağmen bunun pratikte bir faydasını pek göremedim. Kendi lisans alanımdan devam etsem özel sektörde iş bulma açsından hiçbir avantajım olmayacak ama kendi bölümümden farklı bir alanda yüksek lisans bana iş imkanı tanıyacak.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA;

talep?

vakıf üniversitelerine bir başvuru yapıyorsunuz tabi burslu. makul görürlerse sizi davet ederler.ben koç ve bilgiye başvurdum aslında doğuş da vardı. yalnız hem doğuş hemde bilginin başvurusunu umursamadım ve tamamlamadım. normalde böyle bir durumda değerlendirmeye alınmaması gerekiyor.

ancak bilgi ve koştan sonra ,doğuş üniversitesinin gönderdiği davetiyeyi reddettim. yani resmiyen öyle oldu sanırım,mülakatlarına gelmeyeceğimi ,uygun görmektelerse işte benim çalışmalarım bunlar. zeki oduğuma inanıyorum bu yüzden de harvardda olmak istiyorum ,işte bu okuldan gelen en son e-mail de bu dedim ve davetiyeyi atan profesöre ilettim. mülakatlarına katılmayacağımı açık açık belirttim.

Lisansı iyi bir devlet üniversitesinde dereceyle tamamlamama rağmen bunun pratikte bir faydasını pek göremedim.

valla duruma göre değişir ,hangi okulu bitirdiniz ki. dinaminiz okuldan çok daha önemli. ayrıca rehberliğin etki değeri bence çok çok yüksek.

ben istanbul mzunuyum ve böyle demiyorum. zaten türkiyede matematik bölümlrinde sadece pür matematik yapılır yani yalnızca teorik. (uygulamasını yapmakda zaten evrensel olarak kolay değildir.)

neyse bu açıdan ordaki hocaşlarımı hep takdir ederim. çünkü bence iyiydiler. ama katıydı bende sürekli rehberlik için tanıştığım bikaç hoca vardı arkadas gibiydik ve ne zamanki bir problem olsa anlatırdım .

ama neden böyle hissediyorsunuz aceba. ben de çok şikayetçiyim ancak partiküler düzeyde değil bunlar ,genel problem var bana göre.

örneğin bir fizik profesörüne gittim kendi okulumdu işte. projem için soru sordum ama cevaplayamadı tam. olmadı yani. (proje gerçek bir uygulamadır)

ancak daha sonra aynı sorunun Naturenin bir makalesinde cevaplanmış olduğunu gördüm , şimdi düşün profesör cevaplayamıyor. ama makaledeki de fizikçi o cevaplamış. ya sen profesör değil miydin?

yani burda genel bir problem var. akademisyen adam gider tak tak ders anlatır başka iş yapmıyor genelde. halbuki akademisyenin araştırma yapması ,article okuması ve yayınlaması. üretken olması gerekir. ancak bunlar bizim kültürümüzde yoktur. örneğin yabancı dil çok önemli. (yoksa başka dildeki paperleri nasıl okuyacaksın.)

yani şahsen benim şikayetlerim genel formda,partiküler olarak herhangi bir şikayetim yok. bugun ahmet bana bi kötülük yapsa üç gün sonra unutur giderim ama ülkedeki tüm ahmetler böyle olmadığı halde bana düşman gözüyle bakıyor olsa burda bir sıkıntı var olmalı diyip orayı terketmek daha uygundur.

bende terketmek istiyorum.inşallah da olur. ancak yırtdışındaki okullar kanıt isteyeceklerdir. bunun için makale yayınlayacağım planım bu.

okullardan ne beklediğinizi ve problemi açıkça yazın bizde ona göre katılım sağlayalım.

bu yorumu alıntı yapmamanız rica olunur. etiket kullanmayı tercih ediniz.