OHAL, muvafakat ve istifa

sgunay

Öğrenci
Bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum, başka bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi kadrosunu kazandım. Malum OHAL süreci, OHAL'de istifa durumunu kendi kurumum Kazandığım üniversiteye geçişim için muvafakat talebimi reddetti, VE stifamıDA kabul etmeDİLER
-birinci sorum: rektörün istifayı reddetme hakkı var mıdır?
bir diğer soruma geçmeden o durumu da şöyle özetleyeyim; kendi kurumum buradan ancak müstafi duruma düşerek ayrılabileceğimi söylüyor. Ancak bu durumda kaygılıyım, malum OHAL'de istifa bile kaygı verici bir durumken müstafi duruma düşmenin hem sonuçlarnı hemde başlangıç yapacağım kurum tarafından nasıl karşılanacağını kestiremiyorum. Kazandığım kurum bana müstafi duruma düşüp gelmemin sakıncası olmadığını söylüyor ama "hele bi güvenlik soruşturmanız sonuçlansın" dediği için güven de vermiyor.
-ikinci sorum: müstafi duruma düşerek yeni üniversiteye başvurmamda yasal olarak bir sakınca var mıdır? müstafi duruma düştükten sonra ortada kalır mıyım?

halisfb

Öğrenci
müstafi sakın olma ohalde müstafi durumuna düşen bir daha kamuda çalışamaz ne kadrolu ne sözleşmeli ya muvafakat ya da istifanın kabulu gerekli yoksa hayatın kararır dikkatli ol

antikvirüs

Öğrenci
Ortada kalma durumundan çok ohalde farklı boyutları olan bir konu. karşı üniversite sorun yok diyorsa düşünülebilir ama bu işe sizin için olmazsa olmaz değilse girmeyin derim. Seferberlikte geri dönüşü yok da ohalde durum aynı mı kestiremedim.

eczak

Yardımcı Editör
Hocam normalde istifa kabul edilmemesi gibi bir durum yok ama maalesef kurumlar "ihtiyaç var" diyerek reddedebiliyorlar. Aslında istifa tek taraflı bir süreç. Birinci istifanızdan 1 ay sonra ikinci istifanızı avukat tutarak gönderin derim. İkinci kez istifa otomatik olarak kabul ediliyor diye biliyorum. Örneğin bazı üniversiteler 50/d kapsamında olup 35. madde ile üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanlarının istifasını alıyorlar. Kadrosunun bulunduğu yere yolluyorlar. Kadrosunun bulunduğu yer reddederse kişiye bildiriyorlar. 1 ay sonra bu kişi yeniden istifasını 35. madde ile bulunduğu yere verirse, artık kuruma danışılmadan doğrudan ilişik kesiyorlar.