Okan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Durumları

ykpkr

Öğrenci
Şimdi bu konuda ne forumdan ne internetten bilgi bulamadım. Bu sebeple bu konuyu açıyorum.

Malum ÖYP beklemekten ciğerimiz soldu, o süreçte özel ve vakıf üniversitelerine başvuru yapma kararı aldım. Konunun özüne dönecek olursak, Okan üniversitesinin araştırma görevlilerine karşı tutumu nedir merak etmekteyim. Mesela çalışma koşulları, mesai saatleri, servis ve yemekhane durumları, maaşların zamanında yatıp yatmaması gibi durumlar beni düşündürüyor.

Sizce başlamak için uygun bir kurum olabilir mi ? Maaşlar hakkında da bir bilgim yok bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Eveeeet kimse bahsetmedi kimse yazmadı ancak ben okuldaki bir araştırma görevlisine ulaşarak öğrendim. Arkadaşlar anlatıyorum.

- Üniversite diğer özel üniversitelerin %90'ına nazaran daha iyi olanaklara sahip. (Sabancı, Koç, Bilkent, Bahçeşir > Okan > Diğer özeller)
- Hafta sonları çalışma yok. ( Mezuniyet programları dışında, bu programlarda Ar.gör. yardımlarını devlet üniversitesindede gördüm. )
- Personel servisleri İstanbul'un neredeyse her yerinden geçiyor.
- 8.30 - 17.00 Mesai saatleri ve giriş çıkışlarda kart basımı var. ( Özel sektör fabrikaları gibi )
- Maaş ödemelerinden bir gün bile gecikme olmamış bu güne kadar.
- Her özel üniversitede olduğu gibi iş yükünüzün biraz ağır olduğunu söylüyorlar.
- İzin durumlarında mazeret tutanağı doldurulması gerekiyor.
- Özel bir odanız olacak.
- En kilit nokta ise bilinmiyor. Maaşların başlangıçta ne olacağına dair bir bilgi yok. En son alımları 1800 TL den yapmışlar bu durumun tepkisi olarak ise geçen yıl sözleşmesi yapılan araştırma görevlilerinin %75'i bu yıl okulu terk etmiş.

Özet: Başlangıç için iyi bir yer gibi duruyor. İşsiz kalacağı(nıza)ma bence başlayabilir(siniz)im. Kendi adıma konuşacak olursam; eğer 2000 TL'nin biraz üzerinde rakam teklif edilirse. Eylül ayının başına girişimi yaptırmayı düşünüyorum.

Bu hizmetimi de unutmayın :) bu bilgiler internette başka yerde yok.

A

Akademik Forum

Guest
paylaşımdan istifade ettim teşekkürler... Bende bir soru sormak istiyorum...İstanbul aydın üni, arş görevlisi tam burslu programına başvurdum... şartlar konusunda bilgisi olan var mı? Ayrıca sınav nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim Görevlileri de araş. Görevlisi ile aynı maaşı mı alıyor?master Dr mezuniyetinde Maaş farkı olmuyorum bunu öğrenebildiniz mi hocam

D

dostuum

Guest
Öğretim Görevlileri de araş. Görevlisi ile aynı maaşı mı alıyor?master Dr mezuniyetinde Maaş farkı olmuyorum bunu öğrenebildiniz mi hocam

hocam ben asil olarak kazandım araştırma görevliliğini. ykprkr de kazandı diye biliyorum. şu anda maaş konusu insan kaynakları ile konuşulacak.

yardoç. 3500 alıyor.
öğretim görevlisi 2500 alıyor.
araştırma görevlisi 1500 - 2000 arası değişkenlik gösterebiliyor sanırım.

yanlız araştırma görevlisi olmanın şöyle güzel bir tarafı var eğer tez döneminizse haftada 4 gün çalışıyorsunuz. 8.30 - 17.00 çalışma saatleri servis ve yemek okuldan karşılanıyor.

ykpkr

Öğrenci
hocam ben asil olarak kazandım araştırma görevliliğini. ykprkr de kazandı diye biliyorum. şu anda maaş konusu insan kaynakları ile konuşulacak.

yardoç. 3500 alıyor.
öğretim görevlisi 2500 alıyor.
araştırma görevlisi 1500 - 2000 arası değişkenlik gösterebiliyor sanırım.

yanlız araştırma görevlisi olmanın şöyle güzel bir tarafı var eğer tez döneminizse haftada 4 gün çalışıyorsunuz. 8.30 - 17.00 çalışma saatleri servis ve yemek okuldan karşılanıyor.

ben başvurmadım hocam. son anda bir sorun çıktı iptal ettim.

Histone

Öğrenci
ben başvurmadım hocam. son anda bir sorun çıktı iptal ettim.

Merhabalar, ben de okan başvurmak istiyorum. Duruma bakılırsa diğer özel ünv göre şartlar iyi görünüyor. Merak ettiğim konu şu: ilanda parantez içinde ücretli yazıyor. Bu ne anlama geliyor bilginiz var mı acaba? Daha önce başka bir üniversite ilanında Tam burslu vardı başvuran kişinin statüsü ile ilgili olmadığını söylediler. Bu da öyle bir şey mi acaba?

A

Akademik Forum

Guest
bırakın allahınızı severseniz 1500-2000 lirası maaş mı olur ya?

hadi ailenizin yanında kalacaksanız, git - gel yaparsanız bir nebzede, başka bir şehirden başka bir şehre bu kadar maaş için gidilmez,

+ feriştahınızı kaydırmaları da çabası özel üniversitelerin,

ömrünüzü yer ömrünüzü,

tssezen

Öğrenci
Okan universitesi bana 1100 TL teklifte bulundu maalesef soylenenler gercegi yansitmiyor bile

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hnf27

Öğrenci
Okan universitesi bana 1100 TL teklifte bulundu maalesef soylenenler gercegi yansitmiyor bile

Hocam seninle mülakatta konuşmuştuk bende pilotajdan girmiştim :)

Cidden çok şaşırdım bu rakama. Ben orada biriyle konuşmuştum, bana 1600 aldığını söyledi. Üstelik iyileştirme yapacakkarını da söylemişti. Baya iyileştirmişler sağolsunlar.

tssezen

Öğrenci
Hocam seninle mülakatta konuşmuştuk bende pilotajdan girmiştim :)

Cidden çok şaşırdım bu rakama. Ben orada biriyle konuşmuştum, bana 1600 aldığını söyledi. Üstelik iyileştirme yapacakkarını da söylemişti. Baya iyileştirmişler sağolsunlar.
Benden yukseklisansimi orada yapmami istediler ancak sadece %50 bursla :) daha sonra mulakatta maasin 1500 civari oldugunu belirttiler ancak telefonla arayip kazandigimi soylediklerinde 1100 dediler. Dusun iste 1100 - 500 yukseklisans taksiti =600 TL

hnf27

Öğrenci
Benden yukseklisansimi orada yapmami istediler ancak sadece %50 bursla :) daha sonra mulakatta maasin 1500 civari oldugunu belirttiler ancak telefonla arayip kazandigimi soylediklerinde 1100 dediler. Dusun iste 1100 - 500 yukseklisans taksiti =600 TL

Hiç kaçırma derim bu teklifi :congratulatory:

A

Akademik Forum

Guest

hocam bir sıkıntı vardır o paralarda. bizzat ben kendim içerideki araştırma görevlileri ile ayrı konuştum hocalar ile ayrı konuştum. 1500'ün altında bir miktar asla konuşulmadı. bana sorarsanız 1100 maaş + yüksek lisans harcıdır o. ben yüksek lisansa devam ettiğim için durum değişiklik göstermiş olabilir mi bilemiyorum.

gulerdo

Öğrenci
Merhaba, çalışma şartlarıyla ilgili son durumlardan bilgisi olan ya da çalışmaya başlayıp maaşla ilgili bilgi verebilecek olan var mı?

ululate

Öğrenci
Arkadaşlar bu 1800 TL devlete yapılan ciddi zammın üzerine yapılan iyileştirme sonundaki en güncel maaş mı? Ciddi olamazlar bence. Şaka mı yapıyorlar? Ben Antep gibi bir yerde okutmanlık yapıyorum. Özel bir üniversite ve 3 bin 3500 arası maaş veriyorlar. Servis sağlıyorlar. Hafta sonu tatil ve mesai var ama ne kart gösteriliyor ne bir şey. Hiç kasmıyorlar. İşimiz bittiği sürece 3ten sonra çıkabiliyoruz. Şu an Okan ilanda. Acaba bırakıp gitmeye değer mi diye düşünmüştüm ama gerçekten komikler.

A

Akademik Forum

Guest
OKAN bana da 1100 tl teklif etti bu arada ben dr.a yapıyorum. Yeditepe 1200 tl dedi oda en yükseği buymuş. gedik 1250 tl dedi ama 5000 tl desede gitmezdim oraya çok kötü bir ortamı var hocalar öldü ölecek herkesin surattan düşen bin parça ve aşırı kıskanç gözler geziyor. Umarım faydası olur. Bu arada hiçbirini kabul etmedim evde oturur az yerim daha iyi..