Okul Öncesi Mezunuyum Hangi Alanlarda Yüksek Lisans Yapabilirim?

alias

Öğrenci
merhaba...
okulöncesi öğretmenliği lisans programı 2009 mezunuyum. eylül 2009'dan beri 657'ye tabi olarak çalışıyorum.
yüksek lisans yapmayı düşünüyorum fakat konuyla ilgili internetten yaptığım araştırmalarda tatmin edici bilgilere ulaşamadım. aşağıdaki sorularım hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

hangi alanlardan yüksek lisans yapabilirim?
3.27 ile mezun oldum. yüksek lisans başvurusunda bu önemli mi?
ales'te tüm soruları çözmem gerekiyor mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Başlığınız düzenlenmiştir, lütfen başlık açarken diikat ediniz konunuz ile alakalı olsun bu şekilde daha net cevaplar bulabilirsiniz.

alias

Öğrenci
asıl sorun henüz buna tam karar vermemiş olmam. eğitim bilimlerini düşünüyorum tabi ama detaylı bilgi sahibi değilim. hangilerini seçebilirim, hangisinin bana getirisi ne olur araştırıp öyle karar vereceğim. daha önce yüksek lisans düşüncem yoktu. hiç araştırmamıştım. bu fikir yeni oluştu kafamda. yeni yeni bilgi topluyorum yani..
öğrendiğim kadarıyla eğitim bilimleriyle ilgili alanların neredeyse tümü için ea (say 1, say 2, söz 1) çözmem gerekiyor zaten. ünvye ea puanımla girmiştim çünkü..
ben buna göre hazırlanmaya başlayayım, süreç içindede araştırmaya devam edip alana karar vereyim istiyorum
sizce yanlış mı yapıyorum? önce araştırma-karar verme aşamasını kesin sonuca bağlayıp sonra mı hazırlanmalıyım acaba?
ayrıca konuyla ilgili en doğru ve kapsamlı bilgilere nasıl ulaşabilirim? yönlendirirseniz sevinirim

burcusu

Öğrenci
asıl sorun henüz buna tam karar vermemiş olmam. eğitim bilimlerini düşünüyorum tabi ama detaylı bilgi sahibi değilim. hangilerini seçebilirim, hangisinin bana getirisi ne olur araştırıp öyle karar vereceğim. daha önce yüksek lisans düşüncem yoktu. hiç araştırmamıştım. bu fikir yeni oluştu kafamda. yeni yeni bilgi topluyorum yani..
öğrendiğim kadarıyla eğitim bilimleriyle ilgili alanların neredeyse tümü için ea (say 1, say 2, söz 1) çözmem gerekiyor zaten. ünvye ea puanımla girmiştim çünkü..
ben buna göre hazırlanmaya başlayayım, süreç içindede araştırmaya devam edip alana karar vereyim istiyorum
sizce yanlış mı yapıyorum? önce araştırma-karar verme aşamasını kesin sonuca bağlayıp sonra mı hazırlanmalıyım acaba?
ayrıca konuyla ilgili en doğru ve kapsamlı bilgilere nasıl ulaşabilirim? yönlendirirseniz sevinirim

hocam siz sınavlara girin puanınızı alın aynı zamanda araştırmaya da devam edin bence. Zaten bahar dönemi sınavlarına girerseniz güz dönemi basvurularına yetişirsiniz en erken. bu arada bildiğim kadarıyla yüksek lisans basvuru koşullarında hangi alan mezunu olmanız gerektiği yazıyor. ona göre başvurursunuz. Ama bazı alanlarda da mezuniyet alanın önemli olmuyor bu durumlarda da bilimsel hazırlık okuyorsunuz o alanla ilgili,bir yıl sonra da yüksek lisans derslerine başlıyorsunuz. Ama eğitim bilimleri bölümü ve ilköğretim bölümü genelde tercih edilen alanlar. Bence kendi alanında branşlaşmak en avantajlısı hocalar da bunu tavsiye etmişti bana.

alias

Öğrenci
hocam siz sınavlara girin puanınızı alın aynı zamanda araştırmaya da devam edin bence. Zaten bahar dönemi sınavlarına girerseniz güz dönemi basvurularına yetişirsiniz en erken. bu arada bildiğim kadarıyla yüksek lisans basvuru koşullarında hangi alan mezunu olmanız gerektiği yazıyor. ona göre başvurursunuz. Ama bazı alanlarda da mezuniyet alanın önemli olmuyor bu durumlarda da bilimsel hazırlık okuyorsunuz o alanla ilgili,bir yıl sonra da yüksek lisans derslerine başlıyorsunuz. Ama eğitim bilimleri bölümü ve ilköğretim bölümü genelde tercih edilen alanlar. Bence kendi alanında branşlaşmak en avantajlısı hocalar da bunu tavsiye etmişti bana.

her durumda ea çözmem gerekiyor.bunu öğrendim ve kesin kararımı verdim.şimdilik sınava hazırlanıp alabileceğim en iyi puanı almaya bakacağım..
benimde aklıma en çok eğitim bilimleri yatıyor.ilköğretim bölümü de alternatif tabi:) inşallah sınavda beklediğim başarıyı gösterirsem bu konuda daha sonra kesin kararımı veririm.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...

slnnl

Öğrenci
merhaba. ben bu yıl okul öncesinden mezun oldum. atanamadım. yüksek lisans yapmayı bir yıl düşünüyorum. 3 ay önce meb in yurtdışı programı olan ylsy yi öğrendim. 17 kasımdaki ales e gireceğim fakat sonraki aşamalarda neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. bu başlığı okul öncesi diye görünce yazmak istedim. umarım bilgi verecek birileri çıkar. çünkü sürekli araştırıyorum fakat tam net bir bilgi elde edemedim.