Okutmanlıkta "Sözleşmeli" Ne Demek?

brs

Öğrenci
Hocam merhaba,
Bir myo bana sizinle çalışabiliriz fakat başlangıçta kadrolu mu sözleşmeli mi henüz belli değil derse,benim "sözleşmeli" den anlamam gereken tam olarak nedir?
Ben ilçe MEM 'e bağlı olarak 2 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum,halk eğitimin kurslarında da görev alıyorum.
Bahsi geçen myo farklı bir ilde,kıyaslamak gerekirse maddi olarak ve sosyal haklar bakımından myo daha iyi olabilir mi?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öğretim üyesinin dışındaki tüm akademik kadrolar, kadro karşılığı sözleşmelidir. Her sene otomatik yenilenir, 2.084 tl maaş alırsınız devlet memuru olursunuz. Ama ücretli derlerse ek ders ücreti karşılığında o başka onun bir hikayesi yok bence kabul etmeyin, kadrolu olursa sorunsuz.
 

Puskuut

Öğrenci
Sözleşmeli okutmanlık zaten ücretli okutmanlık değil midir? Kadrolu okutman zaten kadroludur. Maaşı 1.700 ila 2000 arası bir şeydi sanırım. Ama sözleşmeli okutmanlık ders başına ücret alıyor diye biliyorum. Yani kadrolu okutmanın sözleşmesi yenileniyor, öğretim görevlisi gibi değil diye sözleşmeli kategorisine sokamayız hocam. Haksız mıyım? Ordaki sözleşmeliden kastı üniversitenin, ders başına para almasıdır zannımca.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öğretim görevlisi de kadro karşılığı sözleşmelidir, okutman da kadro karşılığı sözleşmelidir ikisi de otomatik yenilenir. Bir de ikisinin de ücretlisi vardır, ders saati başına ücret alırlar onun dışında bir sözleşme yoktur sigorta vs özlük hakları yoktur.
 

Puskuut

Öğrenci
Evet sözleşmeleri yenileniyo fakat kadro karşılıkları var işte. Pek sözleşmeli diyemeyiz aslında. Genelde hep yeniliyorlar çünkü sözleşmeyi. Benim sözleşmeliden kastım ücretli manasındaydı. Aynı şeyden bahsediyoruz yani bir nevi :)
 

gzmm

Öğrenci
Merhaba,
Ben geçen yıl sözleşmeli okutman olarak çalıştım konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vereyim: Sözleşmeli, part time, kısmi zamanli, ders saati ücretli okutman gibi tabirlerin hepsi aynı anlama gelir. Bu konumda çalışacaksanız eğer ders dışında yaptığınız hiçbir şeyden ücret almıyorsunuz demektir. Artık çoğu üniversite ingilizce okutmanlarını önce part time alıp çalışmalarına bakıyor daha sonra kadroya alıyor, ben de bu yıl kadro aldım. Ders saati ücretliler çoğu şeyde hak iddia edemezler, ders saati ücreti ortalama 20 liradır (üniye göre değişir tabi). Haftalık girdiğiniz saate göre maaşınız 2000 ve üstünü de bulabilir fakat tatilin çok olduğu aylarda yarısını ancak aldığınız zamanlar da olur. Sigortanız eksik yatar ki yeni yasadan dolayı ücret ödeyip onu 30 güne tamamlamanız gerekir sağlıktan yararlanmak için. Eksileri çok fazla ama üniversite tecrübem olsun diyorsanız eğer bu şekilde başlamak elbette iş yarar. Bu tarz bir işe sahip olmak için de üni yabancı diller yüksek okullarına cvnizi bırakıp haber bekleyebilirsiniz. Hatta bazı üniversiteler önceki başvuruları havuzlarında biriktirip onları arıyorlar.
 

jass_85

Öğrenci
bu başvuruları illa üniversiteye mi gidip yapıyoruz peki? ben netten araştırıyorum üniversitenin sayfasına giriyorum ama başvuru linki falan göremiyorum
 

bilal77

Öğrenci
hocam, bir üniversitede rektörlük okutmanlik kadrosuna kabul edildim..fakat kadronun sözlesmeli mi yoksa ücretli mi oldugunu bilmiyorum.. bu konuda bilginizi paylasirmisiniz..
 

kaamos

Araştırma Görevlisi
yök'ün sitesinde de ilan edilmişse ve sınavla girmişseniz, kadro karşılığı sözleşmelisiniz; sizin anlayacağınız halde standart daimi kadro. ama elden evrakları vererek yüksekokul (ya da görev alınacak birim neresi ise) imza atmışsanız ders saat ücretlisinizdir ve derse girdiğiniz kadar maaş alır, part-time sigortalı olur ve kurum dışı çalışırsınız, yani memur da olmazsınız.
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba bana bir ozel universite sozlesmeli okutmanlik teklif etti. Ama sigortam yarim yatcakmis kalanini ben tamamlayacakmisim sizin de dediginiz gibi. Full time gibi caliscaksiniz dediler. Net bir maas solediler ama Maasim tatillerde falan kesilcek gibi geldi. Sordum ama cevap vermediler bilgi verirseniz sevinirim. Sizce icime sinmemesinde hakli miyim
 
A

Akademik Forum

Guest
Uholjkş

Böyle bir kadro için meb deki kadrolu öğretmenlik bırakılması ne kadar yararlı ve zararlı olabilir.
 
Üst