Online anket aracı tavsiyesi

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar,
Tezimin anketi için online anket uygulama sitelerine göz attım ama hangisi daha iyi anlayamadım. Surveey.com iyiymiş ama okulun internetinden kaynaklı giriş yapamadım. Google docs'u az çok biliyorum. Sizin tavsiye edebileceğiniz daha gelişmiş ve bedava(free) siteler var mı?

pepsiadam

Öğrenci
Ben Google Docs'u kullanıyorum. Anket yanıtlarını Excel formatında kaydedebilmek ve bunu SPSS'e sorunsuz aktarabilmek işimi fazlasıyla görüyor. Oluşturduğu grafikler kullanıcısına göre işe yarayabilir ama ben kendi grafiklerimi yapmayı tercih ettiğim için GoogleDocs üretimi grafikleri kullanmıyorum.

Cep telefonuna indirilen bir uygulamayla anketin durumunu 7/24 takip edebilmek de cazip noktası. ("Dur bakim acaba kaç kişi oldu" gibi .)

Surveey'i denemediğim için bilemiyorum. Belki bunların çok daha fazlasına sahiptir.

kelebenkk

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Tezimin anketi için online anket uygulama sitelerine göz attım ama hangisi daha iyi anlayamadım. Surveey.com iyiymiş ama okulun internetinden kaynaklı giriş yapamadım. Google docs'u az çok biliyorum. Sizin tavsiye edebileceğiniz daha gelişmiş ve bedava(free) siteler var mı?

Birçok kişininde kullandığı google form anketler, anketform - Ücretsiz online anket ve form oluşturma sistemi sitesi üzerinden birde kendi adınıza okulun mail uzantısıyla site oluşturabiliyormuş sonuncusunu denemedim. ama anket form sitesini incelemenizi tavsiye edebilirim.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Birçok kişininde kullandığı google form anketler, anketform - Ücretsiz online anket ve form oluşturma sistemi sitesi üzerinden birde kendi adınıza okulun mail uzantısıyla site oluşturabiliyormuş sonuncusunu denemedim. ama anket form sitesini incelemenizi tavsiye edebilirim.

Teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Ben Google Docs'u kullanıyorum. Anket yanıtlarını Excel formatında kaydedebilmek ve bunu SPSS'e sorunsuz aktarabilmek işimi fazlasıyla görüyor. Oluşturduğu grafikler kullanıcısına göre işe yarayabilir ama ben kendi grafiklerimi yapmayı tercih ettiğim için GoogleDocs üretimi grafikleri kullanmıyorum.

Cep telefonuna indirilen bir uygulamayla anketin durumunu 7/24 takip edebilmek de cazip noktası. ("Dur bakim acaba kaç kişi oldu" gibi .)

Surveey'i denemediğim için bilemiyorum. Belki bunların çok daha fazlasına sahiptir.

google Docs'u kullanacağım sanırım hocam, şu bahsettiğiniz uygulama hangisi?

pepsiadam

Öğrenci
Uygulamanın adı "Google E-Tablolar" hocam.

ios kullanıyorum ve AppStore'da mevcut. Belki Android Market'te de vardır.

Üzerinde çalıştığınız dosyayı farklı hesapların kullanımına da açabiliyorsunuz (örneğin danışman). Eşzamanlı olarak kullanım imkanı var.

Tabi GoogleDocs kullanabilmek için yanılmıyorsam bir gmail hesabınızın olması gerekiyor

tallinn

Öğrenci
Google formlardan anket formumu oluşturmaya çalıştım. Ancak her soru tipini girebileceğim bir formatı yok sanırım. Mesela değişkenlere bağlı olarak 1-5 arası derecelendirme yapılamıyor. Onun dışında anket sorularım 50'ye yakın olduğu için ve Survey Monkey gibi diğer sitelerde de 10 sorudan fazlası ücretli olduğu için sanırım Google, en ücretsizi :) Lakin böyle de bir sıkıntım var. Google formu kullanmış arkadaşların önerisi var mı acaba?

I-R

Öğrenci
https://www.onlineanketler.com/ u tavsiye ederim hocam bir kaç anket için kullanmıştım hem istediğiniz gibi farklı soru tipleri yapabilirsiniz hem de sonuçları farklı grafikler halinde gösteriyor. edu.tr li mail adresiniz varsa öğrenciler için pro özelliklerin bazıları ücretsiz oluyordu