Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Osmaniye Üniversitesinin Yüksek lisansı tecrübeden kabul etmesi hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eskilerden biri" data-source="post: 508303" data-attributes="member: 98014"><p>Osmaniye Üniversitesinin ilanını inceledim orada tezli yüksek lisans koşuluna ek olarak tecrübe koşulu var. Bilgi Üniversitesinin ilanında da o ifadeyi göremedim. Bir ilanda tezli yüksek lisans koşulu ve diğer ilanda (aşçılık) lisans ve tecrübe var ki aşçılık programları YÖKün istisna olarak ALES muafiyeti ve tecrübe koşulu bulunan özel uzmanlık alanı saydığı bir program.</p><p>Ortada bir yönetmelik olduğuna göre okullar yanlışlık yaparak veya bilerek usulsüz atama yapıyorlarsa bu nasıl açık bir hata olmaz? Öte yandan bir hukukçu olarak zaman aşımı kavramını biliyor olmalısınız. 5 yıl sonraki bir şikayet zaman aşımına uğramaz mı? </p><p>Eğer bir dava açılmış ve davada usulsüz bir atama yapıldığı sabit olmuşsa (ki zaten bu dava idare mahkemesinde kuruma açılır şahsa açılmaz ama ilgili şahıs da kurum tarafından haber verilerek müdahil olarak katılmasına izin verilirse davaya katılabilir) bir takım okullar uyguladı diye örnek göstermesi lehine sonuçlanmasını sağlamaz diye düşünüyorum. Zira sui misal misal olmaz diye bir söz vardır (Kötü örnek örnek olmaz). Usulsüzlük usulsüzlüktür. Usulsüz bir atama kazanılmış hak sağlamaz. Çünkü zaten atanma hakkı yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eskilerden biri, post: 508303, member: 98014"] Osmaniye Üniversitesinin ilanını inceledim orada tezli yüksek lisans koşuluna ek olarak tecrübe koşulu var. Bilgi Üniversitesinin ilanında da o ifadeyi göremedim. Bir ilanda tezli yüksek lisans koşulu ve diğer ilanda (aşçılık) lisans ve tecrübe var ki aşçılık programları YÖKün istisna olarak ALES muafiyeti ve tecrübe koşulu bulunan özel uzmanlık alanı saydığı bir program. Ortada bir yönetmelik olduğuna göre okullar yanlışlık yaparak veya bilerek usulsüz atama yapıyorlarsa bu nasıl açık bir hata olmaz? Öte yandan bir hukukçu olarak zaman aşımı kavramını biliyor olmalısınız. 5 yıl sonraki bir şikayet zaman aşımına uğramaz mı? Eğer bir dava açılmış ve davada usulsüz bir atama yapıldığı sabit olmuşsa (ki zaten bu dava idare mahkemesinde kuruma açılır şahsa açılmaz ama ilgili şahıs da kurum tarafından haber verilerek müdahil olarak katılmasına izin verilirse davaya katılabilir) bir takım okullar uyguladı diye örnek göstermesi lehine sonuçlanmasını sağlamaz diye düşünüyorum. Zira sui misal misal olmaz diye bir söz vardır (Kötü örnek örnek olmaz). Usulsüzlük usulsüzlüktür. Usulsüz bir atama kazanılmış hak sağlamaz. Çünkü zaten atanma hakkı yok. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Osmaniye Üniversitesinin Yüksek lisansı tecrübeden kabul etmesi hakkında