Akışı Bozan Cümle Paragraf bütünlüğü

kiterunner90

Öğrenci
(1) İçinde yaşadığımız yüzyıl, insanların dinlenmesini gerekli kılmaktadır. (2) İnsanların çoğu dinlenmeyi hiç bir iş yapmamak olarak anlasa da, aslında boş vakit yoktur; boşa geçirilen vakitler vardır. (3) Bu sebeple dinlenmeyi dahi teknik olarak yapmalıyız. (4) Buna göre, teknik dinlenmeyi bir işi bitirdikten sonra sevdiğimiz başka bir işe başlamak şeklinde formüle edebiliriz. (5) İyi dinlenen insanların daha başarılı olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Hangisi parçanın anlam bütünlüğünü bozmaktadır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
(1) İçinde yaşadığımız yüzyıl, insanların dinlenmesini gerekli kılmaktadır. (2) İnsanların çoğu dinlenmeyi hiç bir iş yapmamak olarak anlasa da, aslında boş vakit yoktur; boşa geçirilen vakitler vardır. (3) Bu sebeple dinlenmeyi dahi teknik olarak yapmalıyız. (4) Buna göre, teknik dinlenmeyi bir işi bitirdikten sonra sevdiğimiz başka bir işe başlamak şeklinde formüle edebiliriz. (5) İyi dinlenen insanların daha başarılı olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Hangisi parçanın anlam bütünlüğünü bozmaktadır?
5. cümle derdim cevap, başarı kavramı ölçülmüyor, gereklilik var ilk cümlede.

raphuss

Öğrenci
ben de 2 diye düşünüyorum. diğer cümlelerde dinlenmenin gerekliliği ve detaylar mevcut. 2. cümle boş vakit dinlenme ilişkisine değinmiş

edit: nazmi hocanın gösterdiği kaynağı görmedim tabii :) direk makaleden alınmışsa denecek bir şey kalmıyor o halde