Pasif ögrencilik durumunda atanabilme

rstmbinali

Öğrenci
Nazmi hocam benim bir sorum var cevaplarsaniz cok mutlu olurum. Kadro ilaninda yüksek lisans yapiyor olma sarti bulunmaktadir. Fakat basvuruda bulunan kisinin yüksek lisans yaptigi kurumdaki ögrenciligi pasif durumda yani ders kaydi veya harcini yatirmamis bu durumda yüksek lisans yapiyor olma sartini saglayarak kadroya atanabilir mi?

engineer_ame

Öğrenci
Bence problem olmaz çünkü yüksek lisans kaydı devam ediyor. Ama emin değilim emin olan biri yazabilirse bende merak ediyorum bu sorunun cevabını

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Ben atandıktan sonra bağlı olduğum enstitü sekreteri "Kesinlikle ders kaydını yaptırmalısın, öğrenciliğinin aktif durumda olması gerekiyor atama işlemlerini tamamlayabilmem için." demişti bana.

engineer_ame

Öğrenci
Şuan yaz dönemindeyiz hocam ders kayıtlarına kadar atanırsak nasıl olacak? diyelim atandık ama 1 ay sonra ders kayıtları başlayacak

- - - Güncellendi - - -

Şuan yaz dönemindeyiz hocam ders kayıtlarına kadar atanırsak nasıl olacak? diyelim atandık ama 1 ay sonra ders kayıtları başlayacak

engineer_ame

Öğrenci
Ben atandıktan sonra bağlı olduğum enstitü sekreteri "Kesinlikle ders kaydını yaptırmalısın, öğrenciliğinin aktif durumda olması gerekiyor atama işlemlerini tamamlayabilmem için." demişti bana.

korozifortam

Araştırma Görevlisi

Bana göre atamanızın yapılabilmesi gerekiyor ancak bununla ilgili kesin bir bilgim yok ne yazık ki. En iyi bilgiyi başvurduysanız eğer bir ilana başvurduğunuz üniversitenin personel daire başkanlığından alabilirsiniz. Uygulamada birlik yok üniversiteler arasında defalarca gördüğümüz üzere.

A

Akademik Forum

Guest
hocam peki diyelim ki bu yıl tez aşamasındayız. henüz 2. senemiz. ocakta "tezli yl yapıyor olmak" şartıyla kadro açıldı kazandık, soruşturma vs. tamamlanana kadar haziran oldu, biz atanana kadar tezi bitirdik ve mezun olduk ya da olmamıza ramak kaldı. o zaman kazandığımız okuldan "sen yl yapıyor olmak şartıyla atanmışsın, şu an yl öğrencisi değilsin, ataman yapılmayacak" derler mi?

engineer_ame

Öğrenci
hocam peki diyelim ki bu yıl tez aşamasındayız. henüz 2. senemiz. ocakta "tezli yl yapıyor olmak" şartıyla kadro açıldı kazandık, soruşturma vs. tamamlanana kadar haziran oldu, biz atanana kadar tezi bitirdik ve mezun olduk ya da olmamıza ramak kaldı. o zaman kazandığımız okuldan "sen yl yapıyor olmak şartıyla atanmışsın, şu an yl öğrencisi değilsin, ataman yapılmayacak" derler mi?

Öyle bir şey söylenemez. Tez aşamanız bitse bile doktora ile devam edersiniz. Çünkü kadro açıldığında gerekli nitelikleri taşıyordunuz.

A

Akademik Forum

Guest
Yl şartı ile çıkan ilanların istenen belgeleri arasında öğrenci belgesinin yanısıra transkriptte var. Pasif öğrencilikte transkript alamazsınız, bu olmadan başvuru yaparsanız da belge eksikliğinden elenirsiniz. Maalesef ilanlar (biri için açılmıyorsa) zamanlama bakımından böyle durumlar hesaplanarak çıkmıyor yani ders kaydı dönemine dek ilan çıkarsa muhtemelen başvuramayacak, başvursanız bile eleneceksiniz.
İkinci sorunuz için başvuru esnasında şartı sapladığınız için sorun yaşamazsınız, soruşturma sürecinin uzunluğu okukun problemi kişi üzerinde bir bağlayıcılığı olduğunu sanmıyorum.