Pedagojik Formasyonla Tezsiz Yüksek Lisans Aynı mı?

kan_88_44

Öğrenci
merhaba, ben bu yıl mezun oldum fen edebiyat fakültesi sosyoloji bülümü mezunuyum bir sorum olacak acaba pedagojik formasyonla tezsiz yüksek lisans aynı şeymidir diye bildiğim kadarıyla pedagojik formasyonda sadece diploma notuna göre alınıyor fakat tezsiz yüksek lisans ales, diploma notu birde bazı üniversiteler ingilizce istiyor. kime sorsam aynı diyolar ama alımları farklı benim kafam çok karıştı beni aydınlatırsanız çok sevineceğim :confusion: şimdiden teşekkürederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Artık değil 4 sene önceydi o. Pedagojik pormasyon artık bir sertifikasyon programı. Bitirince yüksek lisans mezunu olunmuyor kısacası, sadece öğretmenlik başvuru yapabilirsiniz.

kan_88_44

Öğrenci
teşekkürederim hocam anladığım kadarıyla üniversitelerin açmış olduğu tezsiz yüksek lisans başvurularına bakmayacağım sadece pedagojik formasyon duyurularına bakacağım değilmi. yani ayrı bir şekilde pedagojik formasyon diye ilen veriliyor değilmi

A

Akademik Forum

Guest
Akademik

Merhaba universiete öğrencisiyim, öğretmen olmak istiyorum pedagolijik formasyon ve yüksek lisans arasındaki farkı öğrenebilir miyim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba universiete öğrencisiyim, öğretmen olmak istiyorum pedagolijik formasyon ve yüksek lisans arasındaki farkı öğrenebilir miyim

Biri sertifikasyon programı (formasyon) diğeri ise diploma programı (yüksek lisans). Formasyon alırsanız KPSS ile öğretmen olarak atanma şansı yakalarsınız, yüksek lisans bitirseniz doktora yapma şansınız olur. Öğretmen olmak için öğretmenlik dışında bir bölümden mezun olanlar formasyon almalıdır.

A

Akademik Forum

Guest
Ben harita mühendisliğideyim. Meslek lisesinde öğretmen olmak istiyorum. Tezsiz yüksek lisans yapınca pedagojik formasyon un yerine geçip öğretmen olabilir miyim

A

Akademik Forum

Guest
formasyona başvuru yaparken kullanılması gereken diploma notu yüksek lisans mı lisans mı olmalı?

yüksek lisans mezunuyum, formasyona başvuru yaparken; lisans mı yüsek lisans mı notumu kullanmalıyım?

A

Akademik Forum

Guest
ben tarih bölümü okuyorum, öğretmen olabilmek için formasyon mu almalıyım yoksa yüksek lisans yapsam o da aynı işe yarar mı?

A

Akademik Forum

Guest
Pedagojik formasyon ile yuksek lisans

Merhabalar ben antrenorluk mezunuyum ama pedagojik formasyon aldım tezli Yüksek lisans basvurusu yapmak istiyorum formasyon ile eğitim fakültesine başvuruda bulunabiliyor muyum yoksa sadece mezuniyet durumuna göre antrenorluk ile ilgili alanlara mi basvuru yapabiliyorum bir bilginiz var mi?

Merve

Baş Editör
Merhabalar ben antrenorluk mezunuyum ama pedagojik formasyon aldım tezli Yüksek lisans basvurusu yapmak istiyorum formasyon ile eğitim fakültesine başvuruda bulunabiliyor muyum yoksa sadece mezuniyet durumuna göre antrenorluk ile ilgili alanlara mi basvuru yapabiliyorum bir bilginiz var mi?

Formasyonla alakası olmadan alan dışı başvuru mümkünse yapabilirsiniz.

S

SonSoruSorucu

Guest
Kafam karıştı lütfen yardım edin. Mezun olduktan sonra üniversitemde şu vardı :" tezsiz yüksek lisans orta öğretim sosyal alanlar eğitimi " vs. diye açılmıştı öğretmenlik için formasyon diye aldık. Tee sene bilmem kaç. şimdi bir üni.nin ilanında pedagojik formasyon belgesi de isteniyor. Başvursam bu elimdeki belge ismi vs. farklı diye eleyebilirler mi ön değerlendirmede?
Yani sorum şu pedagojik f. sertifikası ile Tezsiz belgem aynı işi görmüyor mu? Ben boşuna mı almış oldum o belgeyi? Formasyon için tekrar bir üniversiteden sertifika denen belgeden mi almam gerekiyor?
Eger öyleyse o zaman o vardı onu aldık Nİye sürekli her iş değiştiriyorlar Anlamadım Beni aydınlatırsanız sevinirim zira çok karıştı kafam.