Dilbilgisi PREPOSITIONS-1 by SAİTHOCA (2014 YDS İLKBAHAR DÖNEMİ İÇİN)

saithoca

Doçent
Children are very sensitive ---- the explicit and implicit signals they are receiving ---- their friends and teachers.

A) about / between

B) to / from

C) for / over

D) at / off

E) to / by

Salper

Öğrenci
b ve d arasında kaldım fakat b demek istiyorum. şöyle bir fikir yürüttüm;
by olsaydı olayın asıl kahramanlarının çocuklar değilde arkadaşları ve öğretmenleri olması gerekirdi diye düşündüm. Onların verdiği sinyallerden değilde çocukların aldığı sinyallerden bahsediyor sanki, yani by değilde from gelmeli gibi... ayrıca kulağa b şıkkı daha hoş geliyor :D
yanlış düşündüysem kusuruma bakmayın ing. temelim gramer falan 0 sadece kulaktan dolma dizi film oyun vs.. den ne öğrendiysem artık. sınavlarda da soruları çevircem diye dibim çatlıyor ancak 60 soru yetiştirebiliyorum :p

saithoca

Doçent
sevgili salper, merhaba yorumların için teşekkür ederim. başka arkadaşlar da cevapladıktan sonra cevabı yazarım ama şunu bilin ki, YDS sınavı çok iyi bir DİLBİLGİSİ ve CÜMLE YAPISI ile birlikte KELİME BİLGİSİ ile olacak bir şey.

Salper

Öğrenci
çok iyi bir dil bilgisi ve cümle yapısı + kelime bilgisi .. yani ingiliz gibi ingilizce bilmek lazım diyorsunuz :)
birde adeta kalıpları sayısal formülmüşcesine ezberleyip fazla bir kelime bilgisi olmadan sınava giren ve 70 80 alan arkadaşlar var. paragraf neden bahsediyor diye sorsanız "neden bahsettiğine falan anlama bakmam ben burası böyleyse şurası şöledir" diyorlar. bunu görünce gerçekten ingilzice bilmeyi ölçen bir sınavmı diye düşündürmüyor değil... Siz değerli hocalarım gibi tam puan ve 95+ alan arkadaşların bilgisini tartışmaya bile gerek yok tabiki soracağım soru yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesin, YDS gerçekten ingilizce bilgisini ölçen bir sınav mı? yani yukarıda saydıklarınızla pek fazla olmayıp yüksek alan kişi sayısı hiçte az değil.

saithoca

Doçent
çok iyi bir dil bilgisi ve cümle yapısı + kelime bilgisi .. yani ingiliz gibi ingilizce bilmek lazım diyorsunuz :)
birde adeta kalıpları sayısal formülmüşcesine ezberleyip fazla bir kelime bilgisi olmadan sınava giren ve 70 80 alan arkadaşlar var. paragraf neden bahsediyor diye sorsanız "neden bahsettiğine falan anlama bakmam ben burası böyleyse şurası şöledir" diyorlar. bunu görünce gerçekten ingilzice bilmeyi ölçen bir sınavmı diye düşündürmüyor değil... Siz değerli hocalarım gibi tam puan ve 95+ alan arkadaşların bilgisini tartışmaya bile gerek yok tabiki soracağım soru yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesin, YDS gerçekten ingilizce bilgisini ölçen bir sınav mı? yani yukarıda saydıklarınızla pek fazla olmayıp yüksek alan kişi sayısı hiçte az değil.

Evet YDS İngilizceyi ölçen bir sınav ama sadece bu değil. Türkçeyi de ölçüyor. Muhakeme gücü, pratik düşünme, çabuk karar verme, çift anlam taşıyan cümleleri ayırabilme, hızlı okuyup anlayabilme, aynı cümlenin farklı ortamlarda taşıdığı anlamları ayırt etme gibi şeyleri de ölçüyor ve burası daha ağır basıyor. Yani YDS sınavı için ingilizceyi zaten belli bir düzeyde bilmek gerekiyor ki muhakeme yapılabilsin. Malesef ülkemizde GRAMER çok ön planda tutuluyor ve CÜMLE YAPISI (SYNTAX) ve SÖZCÜK YAPISI (MORPHOLOGY) çok geri planda kalıyor.

kemal19

Öğrenci
hocam bende b derdim. sensitive to ile kombinsayonu uyumlu...receive from da "birinden birşey almak"gibi bişey...anlamcada uyuyo zaten bence.....