Dilbilgisi Prepositions-10 by Saithoca

saithoca

Doçent
Forced migration can be defined ---- the movements of refugees and internally displaced people, as well as people displaced ---- natural or environmental disasters.

A) as / by

B) by / from

C) to / at

D) on / over

E) from / with

mellifluously

Öğrenci
Niye düşünmeden? :::) Düşünün diye soru yazıyorum ben de ösym de :)
Hocam cümleyi ilk okumamdan sonra a şıkkına da baktığımda okey dedim cevap budur, yani o anlamda başka irdelemedim.. ;)

- - - Güncellendi - - -

Hocam cümleyi ilk okumamdan sonra a şıkkına da baktığımda okey dedim cevap budur, yani o anlamda başka irdelemedim.. ;)
Yoksa hocam tüm paylaştığınız sorular düşünmeye ve yorumlanmaya değer ve burada olduğunuz için mutluyuz :)

saithoca

Doçent

- - - Güncellendi - - -

Yoksa hocam tüm paylaştığınız sorular düşünmeye ve yorumlanmaya değer ve burada olduğunuz için mutluyuz :)

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Biz aslında sizin yaptığınıza "intuition" diyoruz. anlamını biliyor musunuz?

saithoca

Doçent
Ben derste de böyleyim. Teneffüs arasında bile bir kelime öğretirim :) öğretmenlik benim ilk ve son aşkım :) evet intuition için yaptığınız açıklama gayet güzel.

fatımatuba

Öğrenci
intiution...olsa ne iyi olur aslında
ama iste..
ilk cumle passive o zaman by orada gelmeli
ikinci cumle ise active sizin dediginiz gibi olması icin people ARE displaced demeliydi ki BY kullanalım...
BY ve FROM diyorum

saithoca

Doçent
Doğru cevap A :)

Forced migration can be defined AS the movements of refugees and internally displaced people, as well as people displaced BY natural or environmental disasters.

define something AS = bir şeyi ---- olarak tanımlamak

çevresel felaketlerden dolayı vatanlarından olan/gçmeye zorlanan anlamında BY kullanılmış.