Dilbilgisi Prepositions-21 by Saithoca

saithoca

Doçent
Anopheline mosquitoes are highly sensitive ---- their environment and prefer conditions that can be difficult ---- reproduce in a laboratory setting.

A) in / for

B) off / up

C) to / to

D) off / in

E) about / under

Son düzenleme:

mellifluously

Öğrenci
Hocam, sensitive genellikle "to" prep. ile kullanılıyor, (çevrelerine karşı hassas) ; fakat difficult sıfatından sonra by kulağıma tuhaf geldi, belki 'ile' anlamında olabilir. Sanki difficult to olsaymış daha oturacaktı..

saithoca

Doçent
:) hocam, son düzeltme ile, difficult to , sensitive to cevabın c şıkkı olduğunu düşünüyorum.

İlginize teşekkür ederim. Evet doğru cevabı koymayı unutmuşum çeldirici koyacağım diye :) aslında ben "to" ne zaman preposition dır ne zaman değildir? Bunu bilen kimler diye merak ettiğim için bu soruyu yazdım. Siz biliyor musunuz peki?

saithoca

Doçent
to sonrasında isim mi yoksa fiil mi geldiği ile ilgili olabilir mi?

Şöyle yardımcı olmaya çalışayım:

1- Mike is looking forward to ---- from us soon.

A) hearing

B) hear

2- In addition to ---- French, Helen can also speak Italian.

A) speak

B) speaking

3- We don't know what to ---- now.

A) do

B) doing

Bunların cevabını verebilir misiniz, lütfen?

mellifluously

Öğrenci
1. Look forward to + hearing burada prep.
2. In addition to speaking burada prep.
3. We do not know what to do now burada prep değil.

Diye düşünüyorum.

saithoca

Doçent
1. Look forward to + hearing burada prep.
2. In addition to speaking burada prep.
3. We do not know what to do now burada prep değil.

Diye düşünüyorum.

Kesinlikle harika :) peki neden son soruda TO preposition değil? neye göre karar veriyorsunuz? Bu arada daha pek çok soru var yüze yakın kişi görüntülemiş ama cevap vermeye cesaret edememiş :) onlara da bakmanızı rica edeceğim.

mellifluously

Öğrenci
Günaydınlar hocam, 1 ve 2. Örneklerde fiiller isimleşmiş aslında birinden dört gözle haber bekleyiş ve konuşma nın yanı sıra ve ikisinin hemen ardından 'ing' alıyor; preposition lardan sonra ing li fiil geliyor, halbuki son örnekte ne yapacağını bilememek eylemi var.

Ne dersiniz?

saithoca

Doçent
Günaydınlar hocam, 1 ve 2. Örneklerde fiiller isimleşmiş aslında birinden dört gözle haber bekleyiş ve konuşma nın yanı sıra ve ikisinin hemen ardından 'ing' alıyor; preposition lardan sonra ing li fiil geliyor, halbuki son örnekte ne yapacağını bilememek eylemi var.

Ne dersiniz?

Size de günaydın, teşekkürler. Bu anlamdan çıkacak bir şey değil. Yani SEMANTICS [ANLAM BİLİM] ile değil SYNTAX [CÜMLE YAPILARI] ile ilgilidir.Son örnekteki "to do" diğer iki örnekte olduğu gibi PREPOSITIONAL PHRASE (PP) değil, REDUCTIOn örneğidir.

We do not know what WE CAN do now. [Yan cümle ile ana cümlenin özneleri aynı olduğunda eğer yan cümlede modal da varsa artık yan cümlede özne ve modal düşürülebilir. Ancak düşen modal yerine prepostion görevinde olmayan "TO" getirilir. Bu nedenle yan cümledeki kırmızılı kısım çıkabilir.]

We don!t know what TO DO"

Son düzenleme: