Psikiyatri Alanında Yüksek Lisans

fatma kısa

Öğrenci
ben hemşirelik mezunuyum psikiyatrı alanında ılerlemek ve kendımı gelıstırmek ıstıyorum ılk yapmam gerekn nedr nasıl bır yol izlemelıyım ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ben hemşirelik mezunuyum psikiyatrı alanında ılerlemek ve kendımı gelıstırmek ıstıyorum ılk yapmam gerekn nedr nasıl bır yol izlemelıyım ?
Merhaba, psikiatri alanında yüksek lisans yapmakla işe başlayabilirsiniz sonuçta çok uzak alanlar değil ikisi de sağlıkla ilgili zaten yüksek lisansın amacı bir alanda uzmanlaşmayı sağlamaktır. Ancak siz SAY çıkışlısınız, psikiatri ise EA puanı ile alır.

Örnek olarak Psikiatri alanında yüksek lisans yapan biri şu unvanı kazanır;

Amaç
Toplum sağlığını bir bütün olarak ele alan, ruh sağlığı politikası ve programları oluşturacak ve uygulayacak düzeyde uzmanlaşmış elemanlar yetiştirmek.

Hedefler
1.Bilgi: Ruh sağlığı ve hastalıkları konularında ilgili profesyonellerin eğitimi 2.Beceri: Ruh sağlığı hizmetlerinin toplumla bütünleşecek şekilde yaygınlaştırılması 3.Tutum: Beden sağlığı ile bütünleşen ruh sağlığı kavramlarının profesyoneller ve toplum düzeyinde yaygınlaştırılması

İstihdam İmkanları
1.Psikiyatri kliniklerinde tedavi ekibi üyesi, ruh sağlığı daire başkanlığı, illerde sağlık müdürlüğüne bağlı ruh sağlığı sorumluları, sağlık ocaklarında ruh sağlığı hizmetleri sorumluları v.b.

Kazanılan Ünvan
Toplum Ruh Sağlığı Uzmanlığı

nillili

Öğrenci
Ankara psikiyatri araştırmalarım devam ediyor. Sorunlarla malesef başa çıkamıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
merhaba tıp doktoruyum. ve üzerine 3 yıllık asistan eğitimimi tamamlayıp uzmanlığımı aldım. sosyal psikiyatride yüksek lisans yapmak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim ve nasıl başvuru yapabikirim yardımcı olurmusunuz.

A

Akademik Forum

Guest
Psikiyatri Yüksek Lisansı !

Sadece Psikiyatri hemşireliği yüksek lisansı yaparsınız. Diğerleri mümkün değil. Psikiyatri bir uzmanlıktır. Tıp fakültesinde alan seçiminde uygulanır.
EA dan alım yapan psikoloji bölümü lisansından sonra klinik psikoloji yüksek lisansı yapılır. Klinik psikolog unvanı alınır.
Bilginize rica olunur.