Psikoloji Yüksek Lisans hk.

Merve13

Öğrenci
Merhaba yeni uyeyim. Meb de okuloncesi ogretmeni olmak uzereyim kpss den 80 puan aldim. Atamalari bekliyorum. Fakat psikoloji icimde ukte kaldi 1 Aya yakindir arastiriyorum once yeniden yks ye hazirlanayim kazanamazsam vakif universitesinde burslu psikoloji okuyayim diye düşündüm sonradan psikoloji alaninda yuksek lisans yapabilecegim ogrendim. Tezli veya tezsiz. Ales e basvurumu yaptım iki Ay kadar zamanim var 80 uzeri alabilecegime inaniyorum. Mezuniyet GNO ;2.92. Bu da fena degil.
Sizler ne onerirsiniz? Yuksek lisans yapmak beni bu konuda tatmin eder mi? Amacim akademik personellik degil belki șimdilik ama ilerisi için Bilemiyorum. En azından ilerde kendi kresimi acarsam da psikolog kimligimle öğretmenlik kimligimi birlestirip çok daha kaliteli bir eğitim sunabilecegimi düșünüyorum. Kendi meslegimi de çok seviyorum ama psikoloji okuyarak meslegimde daha ilerleyecegime, benim alanimla paralel olduguna inaniyorum.
Kısa a kendimi ilerde psikoloji aile danismani çocuk veya ergen psikolojisi pedagog konularinda kendini gelistirmis bir egitimci olarak hayal ediyorum. Tavsiyeleriniz için simdiden tesekkur ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

parafiskalite

Yardımcı Editör
Psıkolojı yuksek lısans yaptıgınızda “psıkolog” olamazsınız. Lısans egıtımınızı psıkolojısıde tamamlamıs olmanız gerekır.
Meslegınıze donanım olarak getırısı olabılecek bır bolum, tezlı YL yapmanızı onerırım.
 

Merve13

Öğrenci
Psıkolojı yuksek lısans yaptıgınızda “psıkolog” olamazsınız. Lısans egıtımınızı psıkolojısıde tamamlamıs olmanız gerekır.
Meslegınıze donanım olarak getırısı olabılecek bır bolum, tezlı YL yapmanızı onerırım.

Peki benim acimdan madem( psikolog olamıyorum:) ) tezli veya tezsiz farkeder mi? Bir de uzaktan eğitim alsam nasil olur? Yani online. Ya da atiyorum ilerlemek istersem doktora için psikolojiden devam edebilir miyim? Ya da akademik olarak bir hedefim olmazsa tezsiz yüksek lisansin beni gelistirmek dıșında bir avantaji olur mu? Yuksek lisansin yaninda Oyun terapisi, yaratıcı drama, Montessori eğitmen eğitimi, akıl ve zeka oyunlari sertifikasi falan da almayi düșünüyorum.
Butun Bunlarin sonucunda ne yapabilirim? Benim aklimda kreş acmak var ama baska fikri olan var mi acaba?
 

parafiskalite

Yardımcı Editör
Akademı dusunuyorsanız zaten tezlı yapmak zorundasınız. Doktorayı psıkolojı alanında yapmak ıcın basvuracagınız kurumun sartlarına bakın, psıkolojı lısans ısteyebılır.
Tezlı onermemın sebebı alanınızda ılgılı bır tez yazacak olmanız, bır kımlık gıbı dusunebılırsınız bunu.
Bolumunuzle ılgılı dıger teorık onerılerde bulunamayacagım cunku alanım degıl.
 
Son düzenleme:
Üst