Psikoloji yüksek lisans okuyanlar

outlander

Öğrenci
Psikoloji de yüksek lisans arkadaşlar sizce hangi alan seçilmeli klinik ,çocuk gelişimi ,endüstri ,uygulamalı psikoloji var bu ne oluyor tam çözemedim genelde herkes klinik okuyor yakında psikoloji bölümüne yüklenme ve sonucunda en asgariye inen maaşlar klinik psikolojisi yüksek lisansının da başına gelecek gibi bu bölümlerde okuyan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi bu dönem ona göre başvuru yapacağım :)

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Değişir. Size bağlı. Klinik okuyup pişman olan da var. Zaten bi iki yer dısında klinik eğitimi psikopatolojiden öteye gitmiyor. Onu bile düzgün vermiyorlar. Baya furya oldu.

outlander

Öğrenci
hastane de çalışmak istiyorum tezsiz olarak yapıcam zaten akademik bir durum pek düşünmüyorum uzmanlığın ne katacağı konusun da da bir bilgim yok zaten test eğitimleri alıyorum şuan wiscart ,objektif testler, mmpı bilişsel davranışcı terapi kısa süreli çözüm odaklı terapi aile ve çift terapisi tabi bu terapileri eğitim sertifası olarak bunlar hastane için yeterli olur mu onu da bilmiyorum klinik hastane için en iyisi gibi duruyor ama kafam çok karışık :D

Son düzenleme:

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Benim kişisel fikrim hastanelerin klinik uygulamalar için en uygunsuz tercih olduğu. Zaten hastaneler de bakmaz sizin donanımınız su bu diye test felan anca anladıkları şeyler. Onu da parası olan herkes alıyor keza. Akademi dusunmuyorsanız tezsiz daha avantajlı olsa da tezli de seçeceğiniz konu uzerıne yogun arastırma ile uzmanlıgınız daha perçinli olur diye düşünüyorum.