Raporluyken İşten Atıldı Şimdi Üniversite "Kendisi İstifa Etti" Diyor

erdemyeler

Öğrenci
Evet arkdaşlar,
akrabamın başına gelen durum şu: Kasım ayında İL DIŞINDA ameliyat geçiriyor 5 Aralık'ta SÖZLEŞME YENİLENECEK ama sözleşmenin yenilenmesine 5 gün kala DOKTOR RAPORUNUZ İPTAL EDİLMİŞTİR şeklinde bir yazı geliyor ama kendisinin tedavisi FTR bölümünde sürüyor kendisi de bulunduğu il üzerinden ihtarname çekerek ameliyatlı olduğunu tedavisinin sürdüğünü belirtiyor. Bu arada İŞTEN ATILIYOR, tedavisi şubat ayına kadar sürüyor hastahaneye hergün gidip imza atıyor kendisi ve doktoru.
Doğal olarak işe dönmek için dava açıyor dava sürerken davalı idareden ilginç bir savunma geliyor: "SÖZLEŞMEYİ KENDİSİ YENİLEMEDİ" diyor ama ortada bir istifa dilekçesi yok davalı idare ama sözleşmeyi yenilemesi için evrakları hiç istememiş. Bu durumda sizce mahkeme neye göre karar verir?
İşten atıldığı günler de de tedavisi sürüyor bu arada yani adam istese de sözleşmeyi yenilemek için o ile gidemez.

47

Moderator
Rapor var ve mahkemeye sunulrusa başka bir sebep yok üniversite suçlu bulunur.

Üniversitelerin abidik gubidik işlerinden biri. Daha önce bir üyemizde okula gidiyor olduğu halde 10 gün gelmediği gerekçesiyle mustafi sıfatıyla işten atmışlardı. Bir kaç yıl uğraştı ama geri döndü.

47

Moderator
Hocam mahkeme sonucu ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun oluruz. Bu saçma salak insanlar nedeniyle hepimiz potansiyel birer mağduruz.

erdemyeler

Öğrenci
Hocam mahkeme sonucu ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun oluruz. Bu saçma salak insanlar nedeniyle hepimiz potansiyel birer mağduruz.
Hocam elbette yazarım ama Mahkemeler çoook geç sonuçlanıyor ne yazık ki :/
Ben eylül ayında suç duyurusu yaptım hala hiç bir ses yok , kasım ayındaki mahkemeden de geçen ay yürütmeyi durdurma çıktı.

47

Moderator
Hocam elbette yazarım ama Mahkemeler çoook geç sonuçlanıyor ne yazık ki :/
Ben eylül ayında suç duyurusu yaptım hala hiç bir ses yok , kasım ayındaki mahkemeden de geçen ay yürütmeyi durdurma çıktı.

Aynen öyle hocam, bizim bazı araziler kadastro kayıtta yapılan bir hata nedeniyle başkasına yazılmış. Karşı dava ve itiraz olmamasına rağmen 8 yılda ancak kendimize ait olan arazileri geri alabilidik, bazıları ise gitti, nahlet olsun dedik :)

Onun için ülkemizdeki adalet! mekanizmasının ne kaadar iyi çalıştığını az çok bilirim.

erdemyeler

Öğrenci
Aynen öyle hocam, bizim bazı araziler kadastro kayıtta yapılan bir hata nedeniyle başkasına yazılmış. Karşı dava ve itiraz olmamasına rağmen 8 yılda ancak kendimize ait olan arazileri geri alabilidik, bazıları ise gitti, nahlet olsun dedik :)

Onun için ülkemizdeki adalet! mekanizmasının ne kaadar iyi çalıştığını az çok bilirim.
hocam mahkeme sürüyor ,
bunlarda oyun bitmes
bana doktora izni vermediler hiçbir dilekçemi işleme dahikoymadılar şimdi de kendi kendilerine "araş görevlisi x y nin doktora için her hafta iki gün izinli sayılmasında sakınca yoktur" diye bir belge hazırlayıp eski tarihi atıp mahkemeye vermişler mahkemede "biz izin verdik" diyorlar ama o belge bana hiç tebliğ edilmedi ki :)

47

Moderator
hocam mahkeme sürüyor ,
bunlarda oyun bitmes
bana doktora izni vermediler hiçbir dilekçemi işleme dahikoymadılar şimdi de kendi kendilerine "araş görevlisi x y nin doktora için her hafta iki gün izinli sayılmasında sakınca yoktur" diye bir belge hazırlayıp eski tarihi atıp mahkemeye vermişler mahkemede "biz izin verdik" diyorlar ama o belge bana hiç tebliğ edilmedi ki :)

İlk çarklarını yapmışlar :D
Devamı gelir emin olabilirsiniz. Bir insanı ekmeğiyle daha önemlisi ekmeği ile oynamak bu kadar kolay olmamalı.

erdemyeler

Öğrenci
Hocam bu mahkemeyi değil ama diğer doktora yaptığım üniversiteye açtığım mahkemeyi kazandım danıştaydan da benim lehime karar çıktı ancak bu kez de üniversite elinde hiçbir yeni delil olmaıdğı halde "karar düzeltme" başvurusunda bulundu. bildiğiniz gibi karar düzeltme için ancak yeni delillerin ortaya çıkması ya da danıştay kararında çok çok büyük bir torpil dönmesi ve bunu kanıtlamaları gerekiyor ama bunlar olmadan yine de üst mahkemeye kaybedeceğini bile bile başvurdu, tek maksatları yargı sürecini uzatmak ama haberleri yok tabi yargı süreci uzarsa davayı kazansam bile gene süreç uzadığı için ektradan tazminat hakkım var :)
Şu an için o davayı kazandım diyebilirim.
Diğer davalarda 1 yılı aşkın süredir yaprak kımıldamadı, hala bekliyorum.

Son düzenleme:

erdemyeler

Öğrenci
hocam bu mahkemeyi de kazandım. işe dönüş için üniversite yazı yazmış. beni işten atan dekan da 22 temmuzda bütün dekanlar istifa ettirilirken istifa ettirilmiş geldiği üniversiteye geri şutlanmış.