Rektörün akademik personel atama kararı süresi hakkında

Newstein

Öğrenci
Merhabalar,

5.5 ay önce bir üniversitenin yardımcı doçentlik kadrosu için başvuruda bulundum. Ve, 60 gün önce fakülte yönetim kurulu Rektörlüğe atama yapması için dosya ve juri raporlarımı gönderdi. Fakat, aradan geçen bu zamana rağmen Rektörlük herhangi bir atama yapmamıştır. Yök atama ve yükseltme kriterlerinde, rektörün ne kadar süre içerisinde karar alması gerektiği yazmıyor. Sorularım şunlar:

1) İdarecinin (Rektörün) önüne gelen atama dosyasını ne kadar süre içerisinde karara bağlaması gerekiyor?
2) İdari mahkemeye başvurmam için atama ile ilgili kararın alınması gerekiyor. İdare tecrübesi olanlar 60 gün beklememi ondan sonra dilekçe vermemi söylediler. Bu hafta dilekçeyle "Atamamın yapılıp yapılmadığını" soracağım. Bana "süreç devam ediyor" gibi yanıt verebilir mi? İdare mahkemeye başvuru hakkı için ne önerirsiniz?

Teşekkürler...
 
A

Akademik Forum

Guest
Newstein, ayni sorunu su an ben deyasiyorum. Acaba sizin sureciniz nasil sonuclandi. Bilgilendirirseniz cok mutlu olurum.
 
T

telomer

Guest
Kadroya atamama durumu

Merhabalar,
29 ocak 2018 tarihinde yardımcı doçentlik için (şu an doktor öğretim üyesi) yabancı dil sınavına girdim, sınavda başarılı olan tek aday bendim. Benimle birlikte sınava giren diğer kadrolara başvuru yapmış adayların atamaları şubat-haziran arasında yapıldı. Atanmama engel bir durumun olmamasına rağmen, benim atamam henüz yapılmadı (tarih: 28.10.2018). Atamamın neden yapılmadığına dair yazılı cevap talebimin olduğu bir dilekçe gönderdim. 06.08.2018 tarihinde teslim aldılar. Dilekçeye istinaden rektör hoca benimle görüşmek istemiş. Rektör hoca ile 18.09.2018 tarihinde görüştüm, sadece tanışmak için görüşmek istemiş (Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna sırf rektör benimle tanışsın diye borç para alıp gidiyorum). Atanma durumumu sordum, sana sonra haber vereceğiz, deyip beni gönderiyor. Atanma talebimi bildiren bir dilekçe yazıp gönderdim, dilekçem 16.10.2018 tarihinde teslim alındı, ama halen bir haber yok. Bu konuda sesimi duyacak, yardımcı olacak iyiliksever akademisyene, basın mensubuna, kamu denetçisine, hukukçuya, yöneticiye, siyasetçiye her kim olursa ona ihtiyacım var. Lütfen yardım edin.
Kişisel mail adresim [email protected]
 
Üst