saçma bir askerlik durumu

manahuna

Öğrenci
Geçen sene tezli yüksek lisanstan mezun oldum ve tecil yaptırdım. Verilen belgede celp dönemi kasım gözüküyor.
Bugün e-devletten baktığımda ise 29.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur.

ERTELEME NEDENİ: Sınıf ve tertip bekliyor.

Bu durumda ağustosta asker miyim? Celp tarihimi öne mi çektiler?
Bir de bu hafta doktora mülakatına girdim. Sonuçlar yarın açıklanıyor ancak kayıt eylülde. Kazanırsam bu durumda tecil hakkım olur mu?

Geçen sene tezli yüksek lisanstan mezun oldum ve tecil yaptırdım. Verilen belgede celp dönemi kasım gözüküyor.
Bugün e-devletten baktığımda ise 29.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur.

ERTELEME NEDENİ: Sınıf ve tertip bekliyor.

Bu durumda ağustosta asker miyim? Celp tarihimi öne mi çektiler?
Bir de bu hafta doktora mülakatına girdim. Sonuçlar yarın açıklanıyor ancak kayıt eylülde. Kazanırsam bu durumda tecil hakkım olur mu?

Sizin mesajınızdan sonra e-devletten kontrol ettim. Benim de aynı şekilde yazıyor. Celp dönemim sizinkiyle aynı. Sanırım bu 29.07 tarihinden sonra bakaya durumuna düşüyor olabiliriz. Aslında tecil yaptırdıktan sonra askerlik şubeden aldığım belgede erteleme bitim tarihi 08.06, sevk tarihi 30.09 gözüküyor. 29 Temmuz gibi bir tarihte bulunmuyor.

manahuna

Öğrenci
aynen bende de 29 temmuz diye bir ibare yok. aynı durumdayız tamamen. Saçmalık...

asıl merak ettiğim ağustosta bakaya kalsam bile eylülde doktoraya kayıt olup olamayacağım

manahuna

Öğrenci
celp kasıımsa neden o tarhiten sonra bakaya görünsün

sıkıntı orada zaten. Geçen sene tecil ettirdiğimde bana verilen belgede 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Celp Kasım 2016.

Fakat e-devlet 27.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor. Hangisi doğru şimdi bilemiyorum.

blackprague

Öğrenci
Ben şubeye gittim yakın zamanda size verilen kağıt neyse o dediler. Ama e devlet için yanlıştır vs gibi bi söz çıkmadı ağızlarından. Defalarca sordum kasımsın ağustosta bi şey olur mu falan dedim yok dediler daha ne yapayım bilmiyorum buna rağmen sorun çıkarsa da yuh

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar, bu konu icin en iyisi askerlik subesine gidip durumunuzu ogrenin. Kasim celbinden askere gitmek icin en gec 30 eylule kadar askerlik subesinden askere gitme islemlerinizi yaptirmaniz gerekiyor. Ekime sarkarsa subat ayinda askere alinirsiniz. E-devletten ben de baktigimda pek anlasilmiyordu ve subeye giderek durumumu netlestirdim. O sebepten kasim ayinda silah altina alinip mayis ayinda askerligimi bitirdim. Dedigim gibi en iyisi siz subeye gidip baktirin durumunuza. Sonra hic ummadiginiz zamanda bir problem cikabilir yani silah altina hemen alinabilirsiniz. Bir de bakaya kaldiginiz zaman dilimine ait para cezasi odemek zorunda kalirsiniz, ayni karakolda bir asker arkadasim 3000 tl civarinda ceza odemisti.

A

Akademik Forum

Guest
bende bugün baktım bendede 29/07/2016 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncasıyoktur yazıyor ama askeriyeden verilen belgede 27.10.2016 tarihine kadar sakıncası yoktur yazıyo

Ne olacak şimdi askerlik şubesine başka soran oldu mu?