Sadece ales puanını kullanarak girebileceğim asistanlık kadrosu bulabilir miyim?

narman25530

Öğrenci
Mrb arkadaşlar ben Hacettepe matematik son sınıf öğrencisiyim artık mezuniyet telaşı sardı. Kısa geçicem, diploma notum kendi üniversitem şartlarında yüksek ama türkiye şartlarında çok düşük ve 2.75 (70 civarı) yapıyor. Ales 94 (belki ilkbaharda artırırım), Üds 47 (ilkbaharda 60'a çıkarırım). Sorularıma cevap ve önerilerinizi bekliyorum.

Sorularım;

1. Sadece alesten yüksek puan kullanarak girebileceğim asistanlık kadrosu bulabilir miyim?

2. Matematik mezunu olarak ibf de veya başka alanlarda kadroya girebilir miyim? Eğer böyle bi durum varsa sık olur mu yoksa düşük bi ihtimal mi?

3. Üniversitelerin ön değerlendirme yüzdelerini nereden bulabilirim?

biyofizik

Profesör
Mrb arkadaşlar ben Hacettepe matematik son sınıf öğrencisiyim artık mezuniyet telaşı sardı. Kısa geçicem, diploma notum kendi üniversitem şartlarında yüksek ama türkiye şartlarında çok düşük ve 2.75 (70 civarı) yapıyor. Ales 94 (belki ilkbaharda artırırım), Üds 47 (ilkbaharda 60'a çıkarırım). Sorularıma cevap ve önerilerinizi bekliyorum.

Sorularım;

1. Sadece alesten yüksek puan kullanarak girebileceğim asistanlık kadrosu bulabilir miyim?

2. Matematik mezunu olarak ibf de veya başka alanlarda kadroya girebilir miyim? Eğer böyle bi durum varsa sık olur mu yoksa düşük bi ihtimal mi?

öyp'de şansını dene derim.öyp'de dilin çok da yüksek değeri yok.tabi bir de şehir ayrımı yapmaman lazım.

devran

Doçent
ales %50den az olmamak kosulu ile ales ile dil puaninin oranlarina fakulte karar veriyor ama genelde %60 a %40 oluyor on degerlendirme oranlari,yavas yavas tum alimlar oypye donecek dendi ama yavaslik ve hizlilik goreceli muglak kavramlar :)

leventutku

Öğrenci

Sorularım;

tabiki asistanlık kadroluarına girebilirsin ama 47 yi en az 50 hatta 65 yaparsan . bunun dışında benim tahminim iibf de girmem biraz zor gibi geliyor çünkü üst düzey bir matematik hocasına ihtiyaç olmuyor bunun dışında ders verirsin ama metamatik fak. gib yerlere bağlı olursun bence