Sağlık Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

amar

Araştırma Görevlisi
Başlıkta geçen programda tezsiz yüksek lisans yapmanın devlette veya özelde getirileri nelerdir acaba? 4 yıl sonra bir arkadaşım askeri personeli olduğu kurumdan ayrılacak.kendisi açık öğretimden sosyolojiyi bitirdi.halen meslekte olduğu için uzaktan eğitimle tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyor. bu konuda ne önerirsiniz?

trtr38

Öğrenci
O arkadaşınız ile konumum ve Uzaktan yüksek lisans yapmak isteğim aynı fakat benim ayrılmak için YL diye bir düşüncem yok.

Şartlar çok değişti şuan önüne gelen herkes YL düşünüyor ve yapıyor. Üstelik tezsiz düşünüyor ise akademisyen olamaz. Devlette bir iş için kpps en önemlisi. Özel ise aöf mezunu ve tezsiz YL yapan için çok zor ihtimal. Bu soylediklerim tamamen objektif gerçekler. Ve o arkadaşın şuan bulunduğu konumdan aldığı maaşa kadar her halükarda dışarıdaki çoğu kişiye göre iyi durumda. Fakat Tek sorun disariyi göremediği için disarisi daha güzel sanması.

amar

Araştırma Görevlisi
O arkadaşınız ile konumum ve Uzaktan yüksek lisans yapmak isteğim aynı fakat benim ayrılmak için YL diye bir düşüncem yok.

Şartlar çok değişti şuan önüne gelen herkes YL düşünüyor ve yapıyor. Üstelik tezsiz düşünüyor ise akademisyen olamaz. Devlette bir iş için kpps en önemlisi. Özel ise aöf mezunu ve tezsiz YL yapan için çok zor ihtimal. Bu soylediklerim tamamen objektif gerçekler. Ve o arkadaşın şuan bulunduğu konumdan aldığı maaşa kadar her halükarda dışarıdaki çoğu kişiye göre iyi durumda. Fakat Tek sorun disariyi göremediği için disarisi daha güzel sanması.

hocam cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.Şöyle ki arkadaşım 6 yılını tamamladı.4 yılını da bitirdikten sonra askerlik görevini bırakmayı düşünüyor. Malum doğu görevleri falan aile hayatını olumsuz derecede etkileyecek. Zaten bu göreve başladığı için çok pişman. Bu yüzden geleceğini düşünüp bu yönde bir atılımla meslek sahibi olmak istiyor. Akademisyen olma düşüncesi taşımıyor. Kalan bu 4 yıl içinde hangi programın kendisine fayda getireceğini merak ediyor.