Sanat Tarihi Mezunu Mimarlıkta Yüksek Lisans Yapabilir Mi?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
merhaba arkadaşlar sanat tarihi mezunuyum mimarlık üzerine yüksek lisan yapmak istiyorum sizce olur mu ?

ilgili programın ilan metninin ÖZEL ve genel koşullarına bakın hocam ,sağlıyorsanız başvurabilirsiniz, gerisi mülakatınıza bağlı ayrıca alan dışı başvuracağınızdan size mülakatta "bize biraz kendinizden bahseder misiniz" sorusunu mutlaka yönelteceklerdir diye düşünüyorum tavsiyem güzel anlamlı bir kaç cümle kurun ancak gerçek olmayan bir bilgi vermekten yada gerçekçi olmayan bir üslup kullanmaktan da kaçınmanızı öneririm ,başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

hiv

Öğrenci
hocam yeni mezun oldum ama sanat tarihinden atanmak iş bulmak çok zor bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde sanat tarihi alımı yok( yüksek lisan için ) zaman kaybetmek istemiyorum devlet üniversitelerinde zor gibi biraz ama özellerde şansımı denemek istiyorum mimarlık için

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
hocam yeni mezun oldum ama sanat tarihinden atanmak iş bulmak çok zor bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde sanat tarihi alımı yok( yüksek lisan için ) zaman kaybetmek istemiyorum devlet üniversitelerinde zor gibi biraz ama özellerde şansımı denemek istiyorum mimarlık için

tabii ,zaman kaybetmeyi istememek kadar mantıklı bişey olamaz, özel (vakıf) üniversiteleri buyrslu kontenjan açmaz genelde yada zordur yds 85+ civarı puanınız var ise önerebilirm ancak devlet okulları alabilirler yani bu alan hakkında bilgim yok ancak sınırlı da olsa bvazı devlet üniversiteleri alan dışı alım yapabilmekteler ayrıca iç mimarlık/konservatuar / enstrüman deneyebilirsiniz birde şunu belirtmek isterim ki bana "kpss zor geldi ,küçük bişeyi yapamadım bari daha buyuk bişi yapayım" mantığı bana uymuyor çünkü akademisyenlik ve akademik çalışma yapmak daha buyuk ve daha zordur bana göre önem de arzeder ama ne yazıkki türkiye koşullarındayız tabi olumsuz ve nahoş durumlara tanık olabilirsiniz , çalışmak ,kalemin mürekkebini zorlamak bana hiç bi zaman kötü gelmedi , başarılar dilerim tekrardan ..çıkıyorum forumdan kolaygelsin.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar sanat tarihi mezunuyum mimarlık üzerine yüksek lisan yapmak istiyorum sizce olur mu ?

Merhaba,ben de sanat tarihi mezunuyum ve şu an mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum,yani okulların verdiği şartlarda olursa yapabilirsin.
gecikmeli de olsa yardımcı olabildim umarım.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,ben de sanat tarihi mezunuyum ve şu an mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum,yani okulların verdiği şartlarda olursa yapabilirsin.
gecikmeli de olsa yardımcı olabildim umarım.

Peki yüksek lisanstan mezun olduğunuz da alacağınız ünvan ne olacak?Şu an bende sanat tarihi öğrencisiyim ve ileride mimarlık üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.