arkadaşlar ben size bir kademe ilerisini anlatayım. şahıs gelmiş ön değerlendirmeye ben bu ünide yl veya doktora yapmam bu şehre taşınmam diyor. yanlış anlaşılma olmasın kadro araştırma görevlisi'dir. sordum neden diye benim burada araştırma görevlisi olmam onlar için yeterli değil mi diyor
sanırım başvurduğu yeri bir özel üni. kendisinide prof. sanıyor...
sizin söylediğiniz için şunu düşünmenizi öneririm; benimde ales yds puanlarım yüksek bu yüzden benzer bir mantık düşünerek (kesinlikle sınavlara gideceğim ve kazanırsam gideceğim yerlere ) birçok başvuru yapmaya hazırlandım. sonuçta 'tanıdık' yok mecbur gidip sınavlara şansımızı deneyeceğim derken 2 yere sınava girdim ilk girdiğim yeri kazandım. ben başvuru yapmayı bıraktım ancak daha önce başvurduğum çok iyi bir ünide öndeğerlendirmede 50d kadrosu için iyi bir sırada olduğumu gördüm.. bu üni çok iyi bir isme sahip vs.. neden gitmediğim size bu tarz durumlar için bir fikir verebilir :
- yl yaptığım yerde 3 hocama durumu anlattım. o üni kendinden mezun olmayanı almaması ile ünlüymüş..
- (üni ismi söylemiyeceğim anlayanda söylemesin lütfen) aynı bilim dalı için 4 farklı kadro vardı ve garipliğe bakın 4 kadroya da başvurabildim. yani o ünide işe başlama ihtimali 4 kat artıyor ve istatistik olarak 4/10 şansı var her başvuranın şans çok yani..
- garipliğe bakın ki 4 kişinin ismini int aradığımda 1 i aynı üni farklı anabilimdalında araştırma görevlisi. + geri kalan 3 kişi ordan mezun ve orda yl yapıyor. ne gariplikki bu kişiler kazandı.. kimsenin günahına girmek istemem inşallah hepsi hak ederek girmiştir.
ek olarak benim gitmemem için başka bir yeri kazanmış olmam sebebi daha etkiliydi.yani başvurdum ancak sonuç açıklanmadan başka bir yeri kazandığım için gitmedim. böyle olmasa giderdim kesinlikle. şu ana kadar sadece 3 başvuru yaptım ve ilk girdiğim mülakatı kazandım çok şükür. uzun süre yöksis den ilanları takip ettim benzer şeylere bende uzaktan şahit oldum. fakat kızdığınız o birçok yere başvurup gitmeyen insanları anlayabiliyorum. gittiğim 2 mülakatta tanıştığım 3-4 kişi de o söylediğinizi yapanlardan. onlardan dinleyince haklılar aslında.. bu arkadaşlar öndeğerlendirme açıklandığında hemen isimleri arıyor benim yaptığım gibi. ayrıca puanlar yüksek olmayınca ilk sıralarda olamıyorlar bu yüzden ilk sıralarla aralarında çok fazla puan farkı olunca gitmiyorlar ve bunu öndeğerlendirmeden önce bilemezler.