Sınavda Görünüm Hakkında

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
merhaba arkadaslar. yakın denebilecek bi tarihte tezli yl başlamışltım.ancak işin mali boyutları nedeniyle kpss ye yöneldim. normaldede SAÇI UZUN OLMAYAN erkek bir öğretmen adayıyım sorum şu: şu günlerde saçımı sıfıra vurdurmak istiyorum ancak sınavda problem olup olmayacağından emin değilim. ayrıca saçı çabuk uzayan biriyim ancak bir ayda ne kadar uzar bilmiyorum. ösym(4446796)arayıp bu soruyu sordum bana " saçınızdan ziyade yüz hatlarınıza dikkat edilir" denildi ancak haberlerde okuduğum saçını boyatmış bir adayın bu sebepten sınava alınmamış olması beni tedirgin etti. (??)

ran

Doçent
Merhaba,

Söylendiği gibi önemli olan yüz hatlarıdır. Burun, çene vs. bakıldığında insan büyük oranda emin oluyor. Kaldı ki, görevliler emin olamıyorsa da sizi sınava almak zorundalar. Sizi sınava alırlar, sınav sonunda Bina Sınav Sorumlusu'na gidilir, orada yer alan kameraya yüksek sesle kimlik bilgilerinizi, okulunuzu vs. söylerseniz. Aynı şekilde bunu yazarsınız. Onlar da tutanak tutar. Ankara'da tutanak ve görüntüler incelenir. Ona göre karar verilir.

A

Akademik Forum

Guest
hocam kimliğinizde çok uzun değildir herhalde saçınız. o boylarda olsun. yoksa bilinçsiz bağzı insanlar sıkıntı cıkarabilir.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
selamlar arkadaslar saçı kestirdim,sıfır.... çok hoş oldu bu arada kendime güvenim artmadıysa azalmadı bu konuda çok mutluyum türkiyenin en güneyi yani en sıcak şehir ondan çok rahatladım. yaa hocam genel geçer kurallara uygun hareket ettiğimi düşünüyorum. ran hocama da teşekkürler sınava girerken deniycem sorun olursa ayrıca bence sorun olmaz inşallah çok evhamlı biriyim de birde benim saçım erken uzuyor 1 ay sonra belirgin bir uzama da olur belki...

inşallah sorun olmaz :) teşekkürler.

saygılarımla.

ran

Doçent
Sınava alınan bir adayın sınavı gerekli görülürse iptal edilebilir. Ama aday sınava alınmazsa ve daha sonra haklı çıkarsa bunun maliyeti ÖSYM'ye ve görevlilere çok ağır olur. O nedenle, ÖSYM risk almak istemiyor, aday sınava girsin gerekirse iptal edelim, diyor.

nanofly

Öğrenci
Sınava alınan bir adayın sınavı gerekli görülürse iptal edilebilir. Ama aday sınava alınmazsa ve daha sonra haklı çıkarsa bunun maliyeti ÖSYM'ye ve görevlilere çok ağır olur. O nedenle, ÖSYM risk almak istemiyor, aday sınava girsin gerekirse iptal edelim, diyor.

Bu davranışın ÖSYM'ye hiçbir maliyeti olmadığını gördük.