Şirket Sahibi ve Şirkette Müdür Olarak Çalışan Biri Araştırma Görevlisi Olabilir mi?

mfe

Öğrenci
Teknogirişim deseği ile teknoparkta açtığım limited şirkette müdürüm. Cari usul ile araştırma görevlisi alımı yapan bir üniversiteye başvurdum. Şu anda asil olarak kazandım. Üzerimde şirket olduğundan dolayı ve ya şirkette müdür olmamadan dolayı atamamın yapılmama durumu var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Teknogirişim deseği ile teknoparkta açtığım limited şirkette müdürüm. Cari usul ile araştırma görevlisi alımı yapan bir üniversiteye başvurdum. Şu anda asil olarak kazandım. Üzerimde şirket olduğundan dolayı ve ya şirkette müdür olmamadan dolayı atamamın yapılmama durumu var mı?
Şirket müdürü olarak BAĞKUR primlerinizi yatıyordur, dolayısı ile atamanız yapılmaz yapılsa bile strateji geliştirme dairesi bunun farkına varınca atamayı iptal edebilir. Şirketlerde hisseniz olabilir %99'una bile sahip olabilirsiniz ama müdür olarak veya çalışan olarak görünemezsiniz. Gerekli bilgileri forumda arama yaparak bulabilirisniz.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam,

Sanırım bu konuda eksik bir bilgi var. Çünkü 4691 sayılı Teknokent kanununa göre öğretim elemanları şirket kurabiliyorlar. Yani hem memur, hem şirket sahibi olunabiliyor. Tabiki bu durum, üniversitenin iznine bağlı. İlgili kanunda şöyle yazıyor:

"...öğretim elemanları Üniversite Yönetim Kurulunun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bu bölgelerde şirket kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilirler."