Sözel mantık altın günü sorusu

Merhaba,
Arkadaşlar bir türlü soruları çözümleyemedim.Yardımcı olabilir misiniz?

Saygılarımla...

Banu,Engin,Görkem,Mehmet,Murat,Serhat ve Süleyman adlı altı arkadaş aralarında altın günü yapacaktır.Aralarındaki sıralamayı berlirlemek için 1den 7ye kadar numaralandırılmış kağıtların bulunduğu torbadan kura çekmişlerdir.
-Banu,Süleyman ve Görkem torbadan ,üzerinde tek sayı yazılı olan birer kağıt çekmişlerdir.
-Engin ve Mehmet'in çektiği kağıtların üzerinde çift sayı vardır.
-Murat kura çekmemiştir.
-Serhan'ın sırası Engin ve Mehmet'ten öncedir.
-Banu 1 numaralı kağıdı çekmesine rağmen sırasını Süleyman'a vermiştir.

1-Sıralamada Mehmet'ten sonra Banu'nun olduğu biliniyorsa aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur.?

A) Görkem kuradan 5 numaralı kağıdı çekmiştir.
B) Banu 3. sıradadır.
C) Mehmet 4. sıradadır.
D) Serhat'la Mehmet arasında Görkem vardır.
E) Engin'in sırası Görkem'den sonra,Banu'dan öncedir.

2- Yukarıdaki bilgilere göre
I- Görkem
II- Engin
III- Mehmet

şahıslarından hangilerinin sıralaması bilinirse tüm sıralama belli olur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

3- Aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yanlıştır?

A) Banu 3.sırada yer alırsa, Mehmet 6. sırada yer alır.
B) Engin'in sırasını değiştirmesi, Görkem'in sırasını etkilemez.
C) Görkem'le Banu'nun sıralamada kendi aralarında yer değiştirmesi Engin ile Mehmet'in sırasını etkilemez.
D)Serhat'tan sonra Görkem'in olduğu biliniyorsa Engin 4. sırada yer almalıdır.
E) Bu kurada sıralaması bilinmeyen 4 isim vardır.

ikisi de değil hocam maalesef.

Cevaplar
1-C
2-D
3-D

aynı testin diğer sorularını çözdüm. diğer sorularda yanlış şık filen gibi bir problem yok.

valla hocam ben bilgisayara programcılığı mezunuyum iki yıllık.sonra aöf işletme bitirdim. Programcılıktan az biraz anladığım için tablolar mantık yürütme filen normalde kolay geliyor.ama bazen kafa duruyor işte. bu soruda da öyle bir durumla karşı karşıyayım galiba :)
işimiz zor bu sorularla Allah kolaylık versin hepimize :)

nirvana

Öğrenci
Allah akıl fikir versin bu soruyu hazırlayan vatandaşa. Ve diğer soruları. O değil de, bu ALES'te kaç soru çıkar toplamda mantıktan? 100 soruyken 9-10 arasıymış. Cevap verenin adresine gofret yollayacağım. Yurtiçi Kargo'yla ödemeli ama. Şimdiden teşekkürler ve mantık sahibi arkadaşlara başarılar dilerim.

Merve

Baş Editör
Allah akıl fikir versin bu soruyu hazırlayan vatandaşa. Ve diğer soruları. O değil de, bu ALES'te kaç soru çıkar toplamda mantıktan? 100 soruyken 9-10 arasıymış. Cevap verenin adresine gofret yollayacağım. Yurtiçi Kargo'yla ödemeli ama. Şimdiden teşekkürler ve mantık sahibi arkadaşlara başarılar dilerim.
100 soru varken 16 tane çıkardı ancak 2013 sonbahar ALES farklıydı. O sınavda 24 sözel mantık vardı. (12 sözel 1, 12 sözel 2 şeklinde) Bu sınavda en az 16 tane olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

nirvana

Öğrenci
100 soru varken 16 tane çıkardı ancak 2013 sonbahar ALES farklıydı. O sınavda 24 sözel mantık vardı. (12 sözel 1, 12 sözel 2 şeklinde) Bu sınavda en az 16 tane olur diye düşünüyorum.

Oy ki ne oy. "Birbirinden bağımsız olarak çözmemiz" gereken mantık sorularından 16 he. Vay ki vay. Çok teşekkürler madam cevap için.

K

Kayser Söze

Guest
soruda bir serhan karışmış araya hep işi bozan o. Altını duyunca duramamış tabi.