Sözel Mantık Sözel Mantık Sorusu

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Şimdi sorunuza eldeki verilerle cevap verelim. Elimden geldiği kadar açıklamaya çalışayım:

Eldeki verilere göre 10 kişi ve 5 şehir var. O halde;
Trabzon: Furkan ve Gül veya Alper ve Emrah
Rize: Sadece Hasan
Mardin: Kübra ve Leyla
İzmir: Burak ve toplamda burakla 3 kişi olacağı için + Furkan ve Gül veya Alper ve Emrah
Şanlıurfa: Dilek ve Ceyda

Bu değerlendirmelere göre hangisi kesinlikle doğrudur diye baktığımızda A şıkkı yani Ceyda Şanlıurfa şehrini tercih etmiştir.

Puffin

Öğrenci
TRABZON MARDİN İZMİR RİZE ŞANLIURFA

AE veya FG FG veya AE B ile H D ile C veya K veya L
C veya K veya L
yani C,K,L'den ikisi yani C,K,L'den biri

daha farklı seçeneklerde var ama sırf bu durumlarda bile soruda verilen şıklar içerisinde kesinlikle doğru olan seçenek yok .

- - - Güncellendi - - -

Şimdi sorunuza eldeki verilerle cevap verelim. Elimden geldiği kadar açıklamaya çalışayım:

İzmir: Burak ve toplamda burakla 3 kişi olacağı için + Furkan ve Gül veya Alper ve Emrah

Bu değerlendirmelere göre hangisi kesinlikle doğrudur diye baktığımızda A şıkkı yani Ceyda Şanlıurfa şehrini tercih etmiştir.

ceyda izmir i de seçebilir şanlıurfa kesin değil.mesela

trabzonu ae veya fg seçsin.mardini fg veya ae seçsin.rizeyi h seçsin.izmiri b ile c/k/l den ikisi seçecek.şanlıurfayı d ile k/c/l den biri seçecek.izmiri b,c ve k seçerse şanlıurfayı da d ile l seçer.ceydanın kesinlikle şanlıurfayı seçmesi doğru olmaz.

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi

TRABZON MARDİN İZMİR RİZE ŞANLIURFA

AE veya FG FG veya AE B ile H D ile C veya K veya L
C veya K veya L
yani C,K,L'den ikisi yani C,K,L'den biri

daha farklı seçeneklerde var ama sırf bu durumlarda bile soruda verilen şıklar içerisinde kesinlikle doğru olan seçenek yok .

- - - Güncellendi - - -

ceyda izmir i de seçebilir şanlıurfa kesin değil.mesela

trabzonu ae veya fg seçsin.mardini fg veya ae seçsin.rizeyi h seçsin.izmiri b ile c/k/l den ikisi seçecek.şanlıurfayı d ile k/c/l den biri seçecek.izmiri b,c ve k seçerse şanlıurfayı da d ile l seçer.ceydanın kesinlikle şanlıurfayı seçmesi doğru olmaz.

evet ben de neden ceyda illa şanlıurfada olacak onu anlamadım, soruyu çözerken bütün işin ceyda üzerinde döndüğünü anlayıo ona göre attım, hepsi doğru çıktı ama hala mantığıma yatmadı. Çözüm tablosunu da anlamadım.Ekli dosyayı görüntüle 4232

- - - Güncellendi - - -

A E ve F G neden Trabzona gidemiyorlar mesela?

Son düzenleme:

Puffin

Öğrenci
evet ben de neden ceyda illa şanlıurfada olacak onu anlamadım, soruyu çözerken bütün işin ceyda üzerinde döndüğünü anlayıo ona göre attım, hepsi doğru çıktı ama hala mantığıma yatmadı. Çözüm tablosunu da anlamadım.

kesinlikle dediği için ceydanın şanlıurfada olması kesin değil ceydayı ben izmire koydum soruda verilen tüm öncüllere de uydu tablom.soru hatalı.hangi kaynak bu hatalı soru sormuşlar.

Trabzona alperle emrahı ya da furkanla gülü beraber ver.mardine alperle emrahı ya da furkanla gülü beraber ver çünkü alperle emrah furkanla da gül ayrılamıyor.izmire burak,ceyda ve kübrayı ver.rizeye tek hasanı ver.şanlıurfaya dilek ile leylayı ver.tabloyu böyle yaparsan soruda verilen öncüllerin hepsine uygun tablo oluşur ve şıkların hiçbiri kesinlikle doğru olmaz.

- - - Güncellendi - - -

evet ben de neden ceyda illa şanlıurfada olacak onu anlamadım, soruyu çözerken bütün işin ceyda üzerinde döndüğünü anlayıo ona göre attım, hepsi doğru çıktı ama hala mantığıma yatmadı. Çözüm tablosunu da anlamadım.Ekli dosyayı görüntüle 4232

- - - Güncellendi - - -

A E ve F G neden Trabzona gidemiyorlar mesela?

soruda verilen öncüllere göre gidebilirler neden gidemesinler.öncüllerde gitmelerini engelleyen hiçbir ibare yok.dediğim gibi soru hatalı.

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
kesinlikle dediği için ceydanın şanlıurfada olması kesin değil ceydayı ben izmire koydum soruda verilen tüm öncüllere de uydu tablom.soru hatalı.hangi kaynak bu hatalı soru sormuşlar.

Trabzona alperle emrahı ya da furkanla gülü beraber ver.mardine alperle emrahı ya da furkanla gülü beraber ver çünkü alperle emrah furkanla da gül ayrılamıyor.izmire burak,ceyda ve kübrayı ver.rizeye tek hasanı ver.şanlıurfaya dilek ile leylayı ver.tabloyu böyle yaparsan soruda verilen öncüllerin hepsine uygun tablo oluşur ve şıkların hiçbiri kesinlikle doğru olmaz.

ben de sorunun hatalı olmasına çok sevinirim, çünkü normalde mantık sorularında iyiyimdir. Kaynağa gelince ihtiyacın 10 lu ales denemesi (2014) , 5. deneme , sözel 2 , 37-40. sorular.