Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Sözel mantık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Bebegüm" data-source="post: 359730" data-attributes="member: 68110"><p>[ATTACH]4637[/ATTACH]</p><p></p><p>Merhaba, tablo oluşturmanıza gerek yok, verilen tablonun yanına kişi ve madalyanın türünü not alıp yorumlamanız yeterli olur. Toplam 3 gümüş, 4 altın madalya olduğunu da göze alıp okçuluk ve tekvandoda da altın madalya alındığını ekledim. </p><p>37. soruda erkeklerin yüzmede altın madalya aldığını biliniyorsa; atletizm, yüzme ve okçulukta erkekler altın madalya alırken geriye kalan bir altın madalyayı kızlar alır, cevap B şıkkıdır. </p><p>38. soruda hata olduğunu düşünüyorum, C altın madalya almıştır o yüzden cevap A şıkkıdır ancak C şıkkı da yanlıştır, soruda verilen bilgilerde A ve D aynı spor dalında ödül aldıklarından ikisi de yüzmede yer alır, D teniste ödül almış olamaz.</p><p>39. soruda C nin altın madalya aldığını bilgileri yerleştirirken belirlemiştik, cevap B şıkkıdır.</p><p>40. soruda da hata olduğunu düşünüyorum zaten D nin gümüş madalya aldığı bilgilerde verilmişti, madalya alan toplam 7 kişi vardır (A,B,C,D,E,F,G). Bu kişilerden A,C,D,F nin hangi madalyaları aldığını biliyoruz. B,E,G kişileri kalan altın ve gümüş madalyalardan herhangi birini almış olabilir, o nedenle bu soruda kesin bir kanıya varılamaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bebegüm, post: 359730, member: 68110"] [ATTACH=CONFIG]4637[/ATTACH] Merhaba, tablo oluşturmanıza gerek yok, verilen tablonun yanına kişi ve madalyanın türünü not alıp yorumlamanız yeterli olur. Toplam 3 gümüş, 4 altın madalya olduğunu da göze alıp okçuluk ve tekvandoda da altın madalya alındığını ekledim. 37. soruda erkeklerin yüzmede altın madalya aldığını biliniyorsa; atletizm, yüzme ve okçulukta erkekler altın madalya alırken geriye kalan bir altın madalyayı kızlar alır, cevap B şıkkıdır. 38. soruda hata olduğunu düşünüyorum, C altın madalya almıştır o yüzden cevap A şıkkıdır ancak C şıkkı da yanlıştır, soruda verilen bilgilerde A ve D aynı spor dalında ödül aldıklarından ikisi de yüzmede yer alır, D teniste ödül almış olamaz. 39. soruda C nin altın madalya aldığını bilgileri yerleştirirken belirlemiştik, cevap B şıkkıdır. 40. soruda da hata olduğunu düşünüyorum zaten D nin gümüş madalya aldığı bilgilerde verilmişti, madalya alan toplam 7 kişi vardır (A,B,C,D,E,F,G). Bu kişilerden A,C,D,F nin hangi madalyaları aldığını biliyoruz. B,E,G kişileri kalan altın ve gümüş madalyalardan herhangi birini almış olabilir, o nedenle bu soruda kesin bir kanıya varılamaz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Sözel mantık