Merhaba,
Atama tarihim itibari ile henüz öğrenci kabul etmemiş bir İşletme Fakültesi'nin Turizm İşletmeciliği Bölümüne, SÖZEL-ALES puanım ile atandım. Ancak daha sonra ilgili bölüme TM-1 puanı ile öğrenci kabul edildiği öne sürülerek atamam iptal edildi.
Nitekim, atanmadan önce ÖYP Danışma hattına sorarak onaylattığım ve uygulamada birçok emsal oluşturacak örnekleri olan 25/11/2009 tarihli YÖK Yürütme Kurulu'nun "ALAN TÜRÜ DEĞİŞEN PROGRAMLARDAN MEZUN OLANLARIN ,ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA ATANMALARINDA LİSANS/ÖNLİSANS EĞİTİMİNE BAŞLADIKLARI PUAN TÜRÜNDEN ALES'TEN EN AZ 70 PUAN ALMALARININ UYGUN OLDUĞUNA" şeklindeki kararına istinaden yaptığım için buna itiraz ettim.
Bu noktada; benim gibi Turizm İşletmeciliği Önlisansına SÖZEL puanla başlamış, (sonra Lisans dikey geçişini EA ile yapmış) kişinin; önlisans veya lisans programına başladığı puan türü mü geçerli değil midir? Bölüm/Fakülte henüz öğrenci kabul etmemişse, yine kişinin başladığı önlisans/lisans programı alan türü mü geçerli olması gerekmekte değil midir.
Bu yönde uygulamaların mevcut olduğu yazılıyor ancak bu şekilde yeni öğrenci alacak veya almamış programa ataması yapılanlar hangi şekilde atanmışlardır, bu konuda örnek olabilecek bir durumla karşılaştınız mı yada bilginiz var mıdır?
Teşekkürler..