Sosyal bilgiler mezunuyum Yükseklisans ile ilgili bilgi istiyorum.

meraklı77

Öğrenci
Merhabalar. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum ve tarihe oldukca meraklıyım gonul isterki tarihten yüksek lisans yapayım ama duyduguma göre tarih branşında alımlar çok azmış sadece kendımı tatmın etmiş olurum gibime geliyor. genelde egitim bilimlerınden yüklis. yapmamı tavsıye edıyorlar.
sorularım şunlar
1- sosyal bilgiler mezunu olarak tarih veya cografyadan tezli yuksek lisans yapabiliir miyim?
2- Eğitim bilimleri alanında yüklis. yapınca daha mı avantajlı olurum (alımlar kadrolar anlamında)
3- gönlüm tarih diyor ama ilerisini de düşünmek zorundayım eğitim bilimleri alanında daha cok kadro acılıyor dıyorlar. bu konuda tavsıyelerınız neler ÖYP kadrolarıyla ilgili de bilgi verebılır mısınız? ve yaş sınırı nedir?

finduilas

Profesör
Merhabalar. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum ve tarihe oldukca meraklıyım gonul isterki tarihten yüksek lisans yapayım ama duyduguma göre tarih branşında alımlar çok azmış sadece kendımı tatmın etmiş olurum gibime geliyor. genelde egitim bilimlerınden yüklis. yapmamı tavsıye edıyorlar.
sorularım şunlar
1- sosyal bilgiler mezunu olarak tarih veya cografyadan tezli yuksek lisans yapabiliir miyim?
2- Eğitim bilimleri alanında yüklis. yapınca daha mı avantajlı olurum (alımlar kadrolar anlamında)
3- gönlüm tarih diyor ama ilerisini de düşünmek zorundayım eğitim bilimleri alanında daha cok kadro acılıyor dıyorlar. bu konuda tavsıyelerınız neler ÖYP kadrolarıyla ilgili de bilgi verebılır mısınız? ve yaş sınırı nedir?
Artik OYP yok.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

ozanb

Öğrenci
Merhabalar. Sosyal Bilgiler mezunuyum ben de.
Tarih ve coğrafya alanında tabi ki de yüksek lisans yapabilirsiniz. Fakat y.lisans kontenjanları ilan edilirken tabloda başvuru şartları yer alır. Bazı üni.lerde tarih ve coğrafya için ''Tarih/Coğrafya lisans mezunu olmak'' şartı varken, bazılarında 4 yıllık lisans mezunu olmak şartı vardır. Bazılarında da ''Tarih/Coğrafya mezunu olmak veya 4 yıllık lisans mezunu olmak gibi şartlar beraberdir. Ancan tarih/coğrafya mezunu olmadığınızdan alan dışı başvuru yapıyor olacağınızdan 1 yıllık bilimsel hazırlık dersleri alırsınız. 1 yıl sonunda bu dersleri verince y.lisans derslerine başlamış olursunuz.
Eğitim Bilimleri alanlarının önü tabi ki de tarih-coğrafya bölümlerine göre daha açıktır. Önemli olan ilginizin olduğu, çalışma yaparken sıkılmayacağınız bir bölüm tercih etmek.

kapgan_kagan

Öğrenci
sorularım şunlar

Öncelikle sorularına cevap vereyim:
1) Evet tezli yüksek lisans olarak,alandışı bölümlere başvuru yapabilirsin.Program gerekli görürse,1 yıl bölüme hazırlık ekleyebilir.
2) Eğitim bilimleri alanında yüksek lisans her zaman daha avantajlıdır.Geçen bir arkadaşa da dediğim gibi;ben Marmara'dayım.Burada formasyon derslerine yani eğitim bilimleri alanına,gelenlerin hemen hepsi dr. yani demem o ki; dr. iken bile derslere girebilirsin ve sıkı bir çalışmayla çok rahat kıdem atlayabilirsin.
3)ÖYP kaldırıldı ancak kadro konusunda 2.maddede verdiğim cevaba bakabilirsin.