Normal
Merhaba, sizden bir makale çalışmam için bilgi almak istiyorum. Pek çok kitaba ve çalışmaya baktım ama çelişkili durumlar var. Sorum şu: Nonparametrik dağılımlar için kullanılan mann whitney u ve kruskal wallis testlerinin kullanılabilmesi için değişkenlerden birinin muhakkak sürekli mi olması gerekir. Daha açık olarak şöyle söyleyeyim: mesleki kıdem, ders kitabında kullanılan yayınevi, mezun olunan okul gibi değişkenler var. bu değişkenlere göre katılımcıların bir yöntemi bilme ve kullanma durumu (biliyorum, kullanıyorum vb. şeklinde sıralandı) araştırılıyor. Bu madde seçenekleri ve değişkenlerle bu testler kullanılır mı? Bir makalede buna benzer süreksiz değişkenlerle kullanıldığını gördüm. ancak spss kitapları farklı şeyler söylüyor. Bu konuda fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Yoksa sadece ki-kare mi kullanabilirim?
Merhaba, sizden bir makale çalışmam için bilgi almak istiyorum. Pek çok kitaba ve çalışmaya baktım ama çelişkili durumlar var. Sorum şu:
Nonparametrik dağılımlar için kullanılan mann whitney u ve kruskal wallis testlerinin kullanılabilmesi için değişkenlerden birinin muhakkak sürekli mi olması gerekir. Daha açık olarak şöyle söyleyeyim: mesleki kıdem, ders kitabında kullanılan yayınevi, mezun olunan okul gibi değişkenler var. bu değişkenlere göre katılımcıların bir yöntemi bilme ve kullanma durumu (biliyorum, kullanıyorum vb. şeklinde sıralandı) araştırılıyor. Bu madde seçenekleri ve değişkenlerle bu testler kullanılır mı? Bir makalede buna benzer süreksiz değişkenlerle kullanıldığını gördüm. ancak spss kitapları farklı şeyler söylüyor. Bu konuda fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Yoksa sadece ki-kare mi kullanabilirim?