Normal
Hocam soylediginiz herseye katiliyorum ancak tek bir istisna ile..Gozlem sayisi 100 den fazla olsa bile normallesme varsayimi olmayabilir..orn iphone kullanicilarina iphone tasarimini nasil buluyorsunuz diye sorsaniz ve 5 li likert kullansaniz buyuk bir ihtimalle sola carpik bir dagilim elde etmis olursunuz..cunku cogunluk begendigi yonunde cevap verecektir..Bu durumda dagilim normal degil diye dusunerek non-parametrik test yapmak atiyorum, mann-whitney u uygulamak mantikli olmaz..parametrikten devam etmekte fayda vardir..cunku belirtmis oldugunuz gibi parametrik testler daha guclu olan testlerdirGT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam soylediginiz herseye katiliyorum ancak tek bir istisna ile..
Gozlem sayisi 100 den fazla olsa bile normallesme varsayimi olmayabilir..orn iphone kullanicilarina iphone tasarimini nasil buluyorsunuz diye sorsaniz ve 5 li likert kullansaniz buyuk bir ihtimalle sola carpik bir dagilim elde etmis olursunuz..cunku cogunluk begendigi yonunde cevap verecektir..
Bu durumda dagilim normal degil diye dusunerek non-parametrik test yapmak atiyorum, mann-whitney u uygulamak mantikli olmaz..parametrikten devam etmekte fayda vardir..cunku belirtmis oldugunuz gibi parametrik testler daha guclu olan testlerdir
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi