Normal
Hocam, Iphone kullanıcılarına Iphone'u seviyor musunuz diye sorsanız..Adam zaten ürünü almış, ististnalar olsa da çoğunluk evet Iphone'u seviyoruz diyecek...İsterseniz değil 100, 1000 kişiye ulaşalım yine de normal dağılma olmayacak..Çünkü bu aslında fenomenin ta kendisi, analiz öncesi sizin için demiyorum ama, mis gibi veriler olduğu halde normal dağılmıyor diye non-parametrik yapmayı veya logaritmik fonksiyonunu alarak veriyi normalleştirmeye çalışmayı anlamıyorum...Aslında normal dağılan bir veri sıkıcı bir veridir..Zaten normaldir...Önemli olan, farklılıkları ve değişiklikleri irdelemek değil mi istatistikte..Beyin fırtınası yapmak adına yazıyorum.
Hocam, Iphone kullanıcılarına Iphone'u seviyor musunuz diye sorsanız..Adam zaten ürünü almış, ististnalar olsa da çoğunluk evet Iphone'u seviyoruz diyecek...İsterseniz değil 100, 1000 kişiye ulaşalım yine de normal dağılma olmayacak..
Çünkü bu aslında fenomenin ta kendisi, analiz öncesi sizin için demiyorum ama, mis gibi veriler olduğu halde normal dağılmıyor diye non-parametrik yapmayı veya logaritmik fonksiyonunu alarak veriyi normalleştirmeye çalışmayı anlamıyorum...
Aslında normal dağılan bir veri sıkıcı bir veridir..Zaten normaldir...Önemli olan, farklılıkları ve değişiklikleri irdelemek değil mi istatistikte..
Beyin fırtınası yapmak adına yazıyorum.