Normal
Hocam ki-kare hipotezi şöyle olur: "Cinsiyet ile yöntemi bilme arasında bir ilişki vardır"...Mann-Whitney u ise şöyle olur: "erkekler ile kadınlar arasında yöntem bilme açısından farklılıklar bulunmaktadır"Her ne kadar bu iki ifade yakın gözükse de ki-kare aslında iki kategorik değişken arasındaki farkı bulmak için kullanılmaz...Biliyorum konu biraz karışıyor gibi ama istatistik takıntılı birisini tez savunmasında ki-kare ile fark buldum derseniz sizi güzel bir şekilde eleştirir..Ayrıca bir hocamla da konuştum. Emerald Insight'ta ödüllü makalesi bile var ) CV'si gerçekten de CV Kendisi prestijli dergilerde Kruskal Wallis&Mann Whitney U ile kategorik değişkenler arası farkın test edildiğini, gördüğünü söylüyor...Konunun başına gibi gelmiş olduk yine Yani sizin durumunuzda, erkekler ile kadınlar arasında yöntem bilme arasında fark vardır veya yoktur sorusunun cevabı bu şekilde bulunabilir.Özet ve Tavsiye: Teziniz içinse bu analiz önce hocanızla görüşün o ne istiyorsa o yöntemi kullanın..Çünkü bunlar bildiğim kadarıyla istatistiğin kara noktaları diyebilirim O açıdan hocayla uyumlu gidin..Sonra eleştiri yersiniz.
Hocam ki-kare hipotezi şöyle olur: "Cinsiyet ile yöntemi bilme arasında bir ilişki vardır"...Mann-Whitney u ise şöyle olur: "erkekler ile kadınlar arasında yöntem bilme açısından farklılıklar bulunmaktadır"
Her ne kadar bu iki ifade yakın gözükse de ki-kare aslında iki kategorik değişken arasındaki farkı bulmak için kullanılmaz...Biliyorum konu biraz karışıyor gibi ama istatistik takıntılı birisini tez savunmasında ki-kare ile fark buldum derseniz sizi güzel bir şekilde eleştirir..
Ayrıca bir hocamla da konuştum. Emerald Insight'ta ödüllü makalesi bile var ) CV'si gerçekten de CV
Kendisi prestijli dergilerde Kruskal Wallis&Mann Whitney U ile kategorik değişkenler arası farkın test edildiğini, gördüğünü söylüyor...Konunun başına gibi gelmiş olduk yine
Yani sizin durumunuzda, erkekler ile kadınlar arasında yöntem bilme arasında fark vardır veya yoktur sorusunun cevabı bu şekilde bulunabilir.
Özet ve Tavsiye: Teziniz içinse bu analiz önce hocanızla görüşün o ne istiyorsa o yöntemi kullanın..Çünkü bunlar bildiğim kadarıyla istatistiğin kara noktaları diyebilirim O açıdan hocayla uyumlu gidin..Sonra eleştiri yersiniz.