Tarih Bölümü Yüksek Lisans Yapmak

candostural00

Öğrenci
Merhabalar. Mustafa Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf lisans öğrencisiyim. Yüksek lisans yapmak istediğim için okul bitmeden hocalarımın tavsiyesiyle YDS ve ALES'e girdim. YDS'den 60, ALES'ten ise 78 aldım. Sizce bu puanlarla yüksek lisans yapma şansım ne kadar? Ben en çok İzmir ve Aydın'da yapmak istiyorum. Bu şehirlerde şansım yüksek midir? Şimdiden teşekkürler.

sultan_d

Öğrenci
Yds baya iyi de ales i biraz daha yukseltmen gerek ama olmaz mi olma sansi var

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eczak

Yardımcı Editör
Merhabalar. Mustafa Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf lisans öğrencisiyim. Yüksek lisans yapmak istediğim için okul bitmeden hocalarımın tavsiyesiyle YDS ve ALES'e girdim. YDS'den 60, ALES'ten ise 78 aldım. Sizce bu puanlarla yüksek lisans yapma şansım ne kadar? Ben en çok İzmir ve Aydın'da yapmak istiyorum. Bu şehirlerde şansım yüksek midir? Şimdiden teşekkürler.

Enstitüyü arayıp geçen seneki puanları bir öğrenmeye çalışın olmadı üşenmezlerse verirler bir kıyaslama şansınız olur. Önümüzdeki sınavlarada girin derim ama yinede. Bu arada okul ortalaması da çok önemli. Bir diğer önemli olanda istediğiniz yerdeki hocalarla biraz iletişim kurmanız avantajınıza olabilir.

tezsiz yl den bahsetmiyorsunuz yds dediğinize göre
tezli yl ise rahat girersiniz Aydın'ı bilmem ama İzmir'deki üniversiteler daha kurumsaldır ve şansınız olur.
puanlar sadece başvuru şartını sağlamak içindir esas olay mülakat kısmıdır.

A

Akademik Forum

Guest
İzmir de de Aydında da şansınız olur.
Bu arada Akademik Olacak Aydındakiler de arkadaşlarımız ve oradaki tarih bölümü de iyi. Bilmeden etmeden burada yorum yapmayın.
İmza: İzmirli tarihçi

A

Akademik Forum

Guest
Ortalamam 3.17 . Okulumdaki hocalar ise referans olabileceklerini dile getirdiler. İş tabii dediğiniz gibi mülakata bakıyormuş.

A

Akademik Forum

Guest
Tarih Bölümünde Yüksek Lisans Başvuru Koşulları

Merhaba Balıkesir Tarih Bölümü mezunuyum.Mustafa kemal üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum.Ales puanım 73.Ama yabancı dil puanım yok.Enstitünün sayfasında başvuru koşullarında yabancı dil şartı yok.Fakat yine de emin olmak için telefondan
da bilgi alsam mı ?