Tarih bölümünde hangi bilim dalı daha avantajlı?

Hangi Ana Bilim Dalının Önü Açık?

• Kullanılan toplam oy
    25

tarihci48

Öğrenci
Merhabalar tarih bölümü mezunuyum aynı zamanda pedagojik formasyon eğitimi de aldım. Bu sene yüksek lisans yapmak istiyorum fakat hangi alanda yüksek lisans eğitimi almam konusunda kararsız kaldım. Osmanlıcam iyi olduğu için yeniçağ tarihi üzerine eğitim almak istiyorum, fakat atama durumum nasıl olur bu branşın alımları nasıl? Eskiçağ tarihinden alımların çok olduğunu duydum fakat yunanca gibi dillerin ağır olmasından dolayı eskiçağ tarihini düşünmüyorum. Ataması kolay, en çok aranılan (Eskiçağ-genel türk tarihi-ortaçağ-yakınçağ-yeniçağ-cumhuriyet tarihi-osmanlı müesseseleri ve medeniyeti tarihi) bilim dalı hangisidir. şimdiden teşekkür ederim.

ekara

Öğrenci
Bu şekilde açılmış bir konudan yapılacak bir telkin, sizin akademik başarınıza ne kadar katkı yapabilir ya da bu zihniyetle ilerleyerek ne kadar iyi bir akademisyen olabilirsiniz? Hangi anabilim dalında uzmanlaşmak istediğinizi, zamanında, lisans döneminde belirlemeniz ve ona göre bir akademik birikim yapmanız gerekmez miydi?

Osmanlıca bilgin dediğin gibi iyiyse, yeniçağı öneririm. Eskiçağ ve Ortaçağın eleman ihtiyacı daha fazla ancak bu bölümler ağır olduğundan normal süresinde mezun olan ne yazık ki fazla yok! Bu arada bn Ortaçağda YL yapiorum onumzdeki donem tez yazicam, inş. hakkımızda hayırlısı...

tarihci48

Öğrenci
sevgili ekara öyle bir ülkede yaşıyoruz hiç kimsenin kendi işini yapmadığı, toplumda en çok konuşulan 2 konu birisi yolsuzluk diğeri işsizlik, kendi hocalarımda bile akademisyenlik zihniyetini görmedim, cevabın ise benim sadece bir araştırma tarihin her döneminde yeterli olduğuma inanıyorum, birde bu üniversitelerde bulunan akdemik personel sayılarının bilim dallarına göre dağılım listesini nereden bulabilirim?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar ben tarih 3.sınıf öğrenciyim , ben yüksek lisans düşünüyorum siz yeniçağdan iyi olur mu