Tarih bölümünde yüksek lisans için?

Efendim öncelikle hepinize merhabalar. Ben çocukluğumun hayali olan üniversite ve bölümü kazandım şükür. Şimdi Tarih bölümü öğrencisiyim. Hayalim hep akademisyen olmakti ve hala da öyle. Malesef ilk dönem ganom 1.71 geldi. Diğer dönemler ganomu 3.50-3.90 arası tutup. Aynı zamanda Ales ve dile hazirlanip akademisyen olma şansım var mı? Ilk dönem etkiler diyorlar. Inanin 2 haftadır uyuyamiyorum. Sürekli çalışmam lazımmış gibi geliyor. Ortaasya da ilerlemek istiyorum inşallah 😊 Fikirlerinizi rica edebilir miyim?
-Müteşekkirim

Tarihte ortaasya diye bir alan olduğunu sanmıyorum. Bir tarih öğrencisi olarak önce ilgi duyduğunuz alanın adını doğru öğrenin ve o alanda çalışmak istiyorsanız öncelikle Çince ve Rusça öğrenmeye başlayın. (İber Hoca örneğine devam. Kaynak dil bilmeyen tarihçi olmaya heveslenmesin der. )

Son düzenleme:
Dersin adı o olabilir ama alanın adı o değil. Biraz tarih biliminin akademik çalışma alanlarını araştır öncelikle. Yabancı dil bilmek iyidir. Ancak benim söz ettiğim yabancı dil değil kaynak dili ve bu alan için Çince ve Rusça en önemli iki dil. Bunları bilmeden İngilizce ve Almancanızla ancak yabancı tarihçilerin yazdıkları kadarını izler onların çalışmalarına muhtaç olursunuz. Agno ve alesten önce alanın istediği donanımı kazanmaya bakın. Kimse alesi yüksek diye alan bilgisi zayıf kişiyi almaz.