Tarihte yüksek lisans yapan arkadaşlar kendilerine sorulan bilim sınavı sorularını ve mülakat sorularını paylaşabilirler mi? Soruları, üniversiteleri daha iyi tanımak ve daha hedefli bir hazırlık yapabilmek için bilmek istiyorum. Ayrıca, sizlerin faydalandığı Ingilizce veya Türkçe basılı kaynaklarla ve pdf kaynak havuzlarıyla birlikte; podcast, belgesel, web sitesi ve youtube kanalı gibi araçları da öğrenmeyi çok isterim. Yaşam koşullarım sebebiyle uzunca bir ara vermek zorunda kaldığım eğitim hayatıma kaldığım yerden devam etmeyi planlıyorum; fakat, geçen süre zarfında bilgilerim eskidi ve pek çoğu unutuldu. Bu süreçte gözümü en fazla korkutan aşamalar bilim sınavı ve mülakat. Tanınmış hocalardan tavsiye mektupları almıştım zaten ve ALES ve YDS sınavlarında iyiyim. Çalışmayı istediğim konuları da saptadım. Son olarak Ankara'da okumayı planlıyorum. (Özel olarak bir kürsü belirtmeye gerek duymadım bu başlıkta. Farklı kürsülere başvurmayı düşünen arkadaşların da yararlanabileceği bir bilgi havuzu oluşabilmesi için.)
Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum
Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum