Tavsiyelerinizi bekliyorum

Maxentius

Öğrenci
Merhabalar,

Sosyal bilgiler öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim. Yüksek lisans yapıp alanımda yükselmek, uzmanı olmak istiyorum. Ayrıca üniversitede öğretmenlik yapmakta çok hoş geliyor bana. Ancak bu konular hakkında hiçbir bilgim yok. İnternette araştırırken de daha çok kafam karıştı. Bu konuda beni aydınlatabilecek birileri varsa sevinirim. Mesela bu aşamaları geçmiş bir sosyal bilgiler mezunu varsa bana çok yardımı dokunur. Herkese çok teşekkür ederim şimdiden. :)

A

Akademik Forum

Guest
Evvela şunu öğrenmekle işe başla: Akademisyenler öğretmenler değildir. Öğretmenlik yapmak istiyorsan MEB'e bağlı okullara git. Üniversitede öğretmenlik yapmak... Allah'ım daha neler duyacağız ya...

- - - Güncellendi - - -

Evvela şunu öğrenmekle işe başla: Akademisyenler öğretmenler değildir. Öğretmenlik yapmak istiyorsan MEB'e bağlı okullara git. Üniversitede öğretmenlik yapmak... Allah'ım daha neler duyacağız ya...

- - - Güncellendi - - -

Aramıza yeni cahiller katılmış. Ne iş yapıyorsunuz? Üniversite öğretmeniyim.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Aramıza yeni cahiller katılmış. Ne iş yapıyorsunuz? Üniversite öğretmeniyim.

üniversitede okutmanların yaptıkları bir nevi öğretmenliktir. şayet öğretmenliğin kelime anlamını bilmiyorsan tdk bir tık ötende duruyor. Ne cahiller var ya ;) yani okutmanlar araştırma ile, makale yazma ile uğraşmazlar. yine yazabilirler makale. ama bununla yükümlü değildirler. hoş makale yazmak için üniversitede öğretim üyesi olma şartın yok. sokaktaki adam da usulünce yazdıkça makalesini yayımlatabilir.

arkadaşımız 1.sınıf olduğunu belirtmiş, kavramlara uzak oluşunu onu aşağılamak için kullanmak haddine değil. ne dediğim gibi ne cahiller var!

bigthunder

Doçent
iyi güzel ancak kadro neredeyse hiç verilmiyor sosyal bilgilere hayallerin suya düşebilir önce kpss ile atan sonra düşün derim

A

Akademik Forum

Guest
Ülkemizde her yerde böyle ufak tefek açıklardan egosunu tatmin etmeye çalışan insanlar ortaya çıkıyor. Bize ders veren kişilerin ünvanı ne olursa olsun sonuçta sınıfta öğretmenler. Bu arkadaşa fazla takılmayacağım.

Bizlere hocalarımız yüksek lisans için 1. sınıftan itibaren işi sıkı tutmanız gerek falan diyorlar. Bu yüzden atanmayı falan düşünmeden önce bu konuyu araştırıyorum. Üniversitelerde hoca olmasam bile alanımda uzmanlaşmayı isterim, bir işi en iyisiyle yapmak insanı daha çok tatmin eder nasıl olsa. :) Yani kadro falan pek umrumda değil. Tekrar teşekkürler cevaplar için. :)

Maxentius

Öğrenci
Giriş yapmayı unutarak yazmışım. :)

Ülkemizde her yerde böyle ufak tefek açıklardan egosunu tatmin etmeye çalışan insanlar ortaya çıkıyor. Bize ders veren kişilerin ünvanı ne olursa olsun sonuçta sınıfta öğretmenler. Bu arkadaşa fazla takılmayacağım.

Bizlere hocalarımız yüksek lisans için 1. sınıftan itibaren işi sıkı tutmanız gerek falan diyorlar. Bu yüzden atanmayı falan düşünmeden önce bu konuyu araştırıyorum. Üniversitelerde hoca olmasam bile alanımda uzmanlaşmayı isterim, bir işi en iyisiyle yapmak insanı daha çok tatmin eder nasıl olsa. :) Yani kadro falan pek umrumda değil. Tekrar teşekkürler cevaplar için. :)