Tavsiyenizi bekliyorum

sunoftheworld

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.

Her zaman okuduğum bölümde kalıp akademisyen olmak istedim tek hayalimdi diyebilirim. Alanında uzman hocaların asistanı olmak, bilimin üretildiği üniversitelerde o havayı solumak her aman ilgimi çekmiştir.

ama şuan bir karar vermem gerekiyor ve biraz bu konuda toyum.lisans eğitimimde ikinci sınıf öğrencisiyim ve yolun çok başındayım. sizlerin düşünce ve tavsiyelerine çok ihtiyacım var:

Şuanda örgün eğitimime devam ediyorum diğer yandan çalışmam gerekiyor. Memur olarak (sözleşmeli) 3 ay sonra çalışmaya başlayacağım. Çalışacağım yer ile üniversitem farklı illerde ( aralarında 3 saatlik mesafe var). Bu yüzden devamsızlık konusu sorun olacak gibi. Yatay geçiş yapayım dedim ama gideceğim yerdeki üniversite ara dönemde yatay geçiş kabul etmiyor.

Git gel yapayım diyorum mesafe uzun.

Devamsızlığı hocalarla konuşup bir şekilde halletsem bu kez vize ve finalde ortalamam düşer yatay geçiş için gerekli 2.50' ortalamayı sağlayamam diye korkuyorum.( şuanki ortalamam 3.10)

açığa geçeyim diyorum bu kezde ileride gerek yüksek lisans ve sonrasındaki sözlü mülakatlarda gerekse kamu sınavlarında dezavantaj oluşturur mu diye telaşlanıyorum?

durum bu arkadaşlar siz ne yapmamı istersiniz bunlardan başka seçeneğim var mı lütfen bu konuda düşüncelerinizi belirtin.

saygılarımla..

kyle_x7

Öğrenci
Merhaba memuriyetiniz hayirli olsun.
Git-gel durumu cok zor hakikaten Allah yardimciniz olsun. Eger gecmek istediginiz üniversite ara dönemde yatay gecis kabul etmiyorsa, belki bir dönemlik gecmek istediginiz yerde özel ögrenci statüsünde ders alip diger döneme gecisi yapabilirsiniz. Eger gecis yapamasaniz bile en azindan derslerinizden geri kalmamis olursunuz ve sonrasi icin baska birsey düsünürsünüz. Bununla ilgili bilgileri hem suanki okudugunuz üniversiteden hem de gecmeyi düsündügünüz üniversiteden alabilirsiniz. Hakkiniza hayirlisi olsun.

Bazinga

Öğrenci
yatay geçiş yapma yerine farabi yapabilirsiniz, farabi süreniz bitince de yatay geçişe başvurursunuz, mesafe yakın olduğu için büyük ihtimalle üniversitenizle anlaşması vardır gitmek istediğiniz üniversitenin. açığa geçmek derken açık öğretimi kastettiniz galiba? onun yerine varsa 2. öğretime geçin.

sunoftheworld

Öğrenci
Teşekkür ederim. Özel öğrenci statüsünü araştırdım. Yarın üniversitemden daha detaylı bilgi alacağım.

- - - Güncellendi - - -

yatay geçiş yapma yerine farabi yapabilirsiniz, farabi süreniz bitince de yatay geçişe başvurursunuz, mesafe yakın olduğu için büyük ihtimalle üniversitenizle anlaşması vardır gitmek istediğiniz üniversitenin. açığa geçmek derken açık öğretimi kastettiniz galiba? onun yerine varsa 2. öğretime geçin.

tavsiyenizi dikkate alacağım. Farabi programıyla gitmek çok daha mantıklı ama biraz önce internet sitesinden baktım ve malesef üniversitelerin anlaşması yokmuş :(

sunoftheworld

Öğrenci
Arkadaşlar dediklerinizi yaptım çok araştırdım ama tüm yollar kapalı. geçiş yapmaya çalıştığım üniversite Erciyes. Özel öğrenci olabilmek için tek şartları var oda sağlık problemleri işe girmek gerekli bir maazeret değilmiş. farabi programında iki üniversite arasında anlaşma yok yatay geçiş için ara dönemde öğrenci kabul etmiyorlar.

Bende yeni yolar aradım aklıma okulu dondurmak geldi. İkinci dönemi dondursam nasıl olur? yani yatay geçiş için ortalamamı nasıl hesaplayacaklar ayrıca dondurduğum dönemin derslerini ne zaman alacağım yani lisans eğitimimin sonunda mı yoksa bir dönem daha bekleyip kaldığım yerden devam mı edeceğim? (bu sorulara Erciyes üniversitesinin cevabı henüz yatay geçiş şartlarını belirlemedik oldu)

Diğer yol ise yaz okulu: ikinci dönem derslerini Erciyes üniversitesi yaz okulunda alabilir miyim? yaz okulundan sonra akademik not ortalamamla yatay geçiş yapabilir miyim?

Tecrübeli arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim.

teşekkür ederim.. :)