Öncelikle hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Sorumun benzerlerini sitede araştırdım lakin pek ikna edici bir benzerlik bulamamaktan ötürü sormak istiyorum. Geçen yıl Hukuk Fakültesinden iyi bir ortalama ile mezun oldum(5'lik sistemde 4.2). Eğitim hayatımın 2. yılından itibaren hukukçu düşüncemden giderek uzaklaştım. Uzaklaştığım dönemlerde ise ardı kesilmez bir tarih sevdasına kapıldım. Sevdadan da öte aşk'a dönüştü. 2 saat hukukla ilgili kitaplar, doktrinler okuyorsam; 5 saat Yavuz Sultan Selim'den Kanuni'den kendimi alamıyordum. Okulu bırakıp çok sevdiğim bu bölüme başlamayı düşündüm yalnız ailemin işsiz kalırsın gibi söylemlerinden ve kısaca baskılarından dolayı okulumu bitirmek zorunda kaldım. Zamanla hukuka tekrar bağlanırım dedim ama takdir edersiniz ki yapamadım.
Soruma gelecek olursak siz değerli hocalarım hukukta yüksek lisansımı alan dışı tarihle tamamlamalı mıyım? Bu durumda Tarih öğr. gör. ya da öğr. üyesi başvurularında tarih lisans mecburiyeti karşıma çıkar mı?
Açıköğretim'den tarih bitirip yüksek lisans mı yapmalıyım?
Tarihte kadro durumu nedir? Örneğin; yeniçağ
Amacım hukuktan tamamen kopmak ve Tarih bölümünden akademisyen olmak. Yds ile bir problemim yok ingilizce dışında 2 yabancı dilim daha var(profesyonel olarak).
Son olarak vereceğiniz cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Soruma gelecek olursak siz değerli hocalarım hukukta yüksek lisansımı alan dışı tarihle tamamlamalı mıyım? Bu durumda Tarih öğr. gör. ya da öğr. üyesi başvurularında tarih lisans mecburiyeti karşıma çıkar mı?
Açıköğretim'den tarih bitirip yüksek lisans mı yapmalıyım?
Tarihte kadro durumu nedir? Örneğin; yeniçağ
Amacım hukuktan tamamen kopmak ve Tarih bölümünden akademisyen olmak. Yds ile bir problemim yok ingilizce dışında 2 yabancı dilim daha var(profesyonel olarak).
Son olarak vereceğiniz cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.