tekrardan kadro başvurusu mümkün mü?

mythbuster

Öğrenci
merhaba. ben 24 kasım alımlarında atanıp evrak teslimini yaptım. bu hafta memleketime yakın bir kaç üni 50d ile alıma çıktı. bunlara başvuru yapma hakkım var mı?

Efsun.

Öğrenci
bu kadar aç gözlü olmayın artık. evrak verdiğin kadroyu yakmış olabilirsin üstelik. bırak da başkaları da kazansın.

Son düzenleme:
1

1166MEL

Guest
tabiki de yapabilirsin kardeşim. bu durumu engelleyen herhangi bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar. ayrıca da bu açgözlülük değil, yasal hakkını kullanmak olur. ayrıca belki de 10. sıradan referansla kadroya alınacak bir kişiyi de engellemiş olursun, o da sana sevap olarak döner :)

mythbuster

Öğrenci
bu kadar aç gözlü olmayın artık. evrak verdiğin kadroyu yakmış olabilirsin üstelik. bırak da başkaları da kazansın.

Bunun aç gözlülük ile ne ilgisi var yüksek lisansı memleketimde yapıyorum kazandığım yer çok uzak.bu süreçte yıpranmak yerine yakın bir yere atanma istediği en doğal hakkım

- - - Güncellendi - - -

tabiki de yapabilirsin kardeşim. bu durumu engelleyen herhangi bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar. ayrıca da bu açgözlülük değil, yasal hakkını kullanmak olur. ayrıca belki de 10. sıradan referansla kadroya alınacak bir kişiyi de engellemiş olursun, o da sana sevap olarak döner :)

Teşekkür ederim en azından şansımı denemek istiyorum. Bu süreçte herkes birbirine yalan söylüyor gitmeyeceğim dedikleri şehirde mülakat kapısında karşılaşıyorum insanlarla.ben en azından açık açık söylüyorum mülakata gideceğim diye :)

Efsun.

Öğrenci
kazanıp hic gitmesen neyse ama evrak teslimi yaptiktan sonra yedeklerin de şansı ölmüs oluyor.

- - - Güncellendi - - -

ayrıca belki de 10. sıradan referansla kadroya alınacak bir kişiyi de engellemiş olursun, o da sana sevap olarak döner :)

ne alaka. liste zaten aciklaniyor. belge teslim etmezse yedekteki gider. bilmem kacinci siradan birileri gelmesin diye kadro mu yakmak gerek?

mythbuster

Öğrenci
24 kasımda mülakatlar toplu olduğu için hepsine girdim. 3 üniversiteden kabul 3 de yedekteydim. mülakatlardan önce inanın çok uğraştım kadrolar boşa gitmesin haberleşerek gidelim diye kimse beni kaale almadı,mesajlarıma cevap dahi vermediler.bende mecburen işimi garantiye almak için hepsine girdim

Surveillance

Öğrenci
Bu konudaki yasal prosedür hakkında net bir bilgim yok. Bunu YÖK'ü veya gitmek istediğiniz okulu arayıp sorarak öğrenebilirsiniz. Fakat konunun hukuki kısmı dışında kalan toplumsal ve etik kısmını değerlendirirsek, siz kazandığınız yere gitmeyerek daha önce o kadroyu kazanma şansı olan kişilerin hakkına girmiş oluyorsunuz bana göre. Kendi adıma konuşursam, ben ilk açıklanan yeri kazandım ve insanların nasiplerine engel olmamak için diğer yerlerdeki mülakatlara girmedim. Kazandığım yere belge teslimi yaptım, rutin süreçlerin bitmesini bekliyorum. Ancak aynı süreçte iki okulu birden kazanan bir şahsı gördüm ve bunu gerçekten açgözlülük olarak değerlendiriyorum. Tabii ki bunlar benim görüşlerim. Bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Hukuki olarak bir engel var mıdır yok mudur bilemem ama, bana göre etik olarak tartışmalı bir konudur bu.

Öte yandan, referansla 10. sıradaki birinin girmesini engellemiş olursun diyen arkadaş, sanırım ön değerlendirmede not ortalamasının hesaba katılmadığının, nihai değerlendirmede not ortalamalarının da hesaba katılması nedeniyle dengelerin alt üst olduğunun ve dolayısıyla aslında ön değerlendirme sonuçlarına bakarak bir sonuca varmanın yanlış olacağının sanırım farkında değil. Ön değerlendirmede bütün başvurduğu okullarda ilk 5'te olup kazanamayanlar da oldu. Dolayısıyla ön değerlendirme sonuçlarını baz alarak ''neden ilk sıradaki adamlar değil de alt sıradakiler kazandı'' demek yanlış. Çünkü ön değerlendirmede bütün puanlar hesaba katılmıyor. Not ortalaması dengeleri değiştiriyor.