Temel Kavramlar Temel Kavramlar 3 soru

Oğuz Kağan

Öğrenci
yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :)

Ekli dosyayı görüntüle 4069
Ekli dosyayı görüntüle 4070
Ekli dosyayı görüntüle 4071

7.soruda cevabı buldum aslında,fakat sizlere de sormak istedim böyle mi çıkar bu sonuç diye,şıkları tek+tek:çift sayı veya tek+çift:tek sayı olur diye eleye eleye buldum..X+165:Y Diye kısacası..z üst olduğundan zaten Y ye bağlı oluyor otomatikman Tek-Çift' te müdahale edemiyor.

- - - Güncellendi - - -

yok mu yapabilen bir arkadaş :)

ideolog

Öğrenci
[MENTION=59460]Oğuz Kağan[/MENTION] hocam 12. soruya baktım cevap 9 mu eğer öyleyse soru yanlış olabilir hatırladığım kadarıyla çözüm şöyle (emin değilim ama) ;
24 ü çarpanlarına ayır 2 nin küpü çarpı 3 oluyor üstlerinin bir fazlasını alıp topla
3+1 * 1+1 = 8 olur sorudaki veriyi denildiği gibi bir arttırıp yazınca
1!+2!+3!+.....101! olur burada 4! den sonrası 8'e tam bölüneceğinden kalan sıfır oluyor 1!+2!+3!=9 bunun sekize bölümünden kalan 1 cvp 1 olmalı eğer gittiğim yol yanlış değilse soru yanlış olabilir, eğer başkasına çözdürdüysen cevabı yazar mısınız merak ettim birde yayın nedir?

Oğuz Kağan

Öğrenci
[MENTION=59460]Oğuz Kağan[/MENTION] hocam 12. soruya baktım cevap 9 mu eğer öyleyse soru yanlış olabilir hatırladığım kadarıyla çözüm şöyle (emin değilim ama) ;
24 ü çarpanlarına ayır 2 nin küpü çarpı 3 oluyor üstlerinin bir fazlasını alıp topla
3+1 * 1+1 = 8 olur sorudaki veriyi denildiği gibi bir arttırıp yazınca
1!+2!+3!+.....101! olur burada 4! den sonrası 8'e tam bölüneceğinden kalan sıfır oluyor 1!+2!+3!=9 bunun sekize bölümünden kalan 1 cvp 1 olmalı eğer gittiğim yol yanlış değilse soru yanlış olabilir, eğer başkasına çözdürdüysen cevabı yazar mısınız merak ettim birde yayın nedir?
hocam cevap 9 diyor ellerin dert görmesin diğer soruyada bakarsan sevinirm sana zahmet :),yayın beyaz kalem ales soru bankası...6-7 yayın bitirdim soru bankası olarak gerçekten soruları en kalitelisi diyebilirim uzman kariyere daha bakamadım ama.. kitap cilt kalitesi 0 elimde yaprak test oluyor :D

- - - Güncellendi - - -

hocam direk 24 e bölebilirdik aslında,4!den sonrası giderdi,geriye 9kalırdı..8 e ayırmak sanırım yanlış oluyor..

ideolog

Öğrenci
hocam cevap 9 diyor ellerin dert görmesin diğer soruyada bakarsan sevinirm sana zahmet :),yayın beyaz kalem ales soru bankası...6-7 yayın bitirdim soru bankası olarak gerçekten soruları en kalitelisi diyebilirim uzman kariyere daha bakamadım ama.. kitap cilt kalitesi 0 elimde yaprak test oluyor :D

- - - Güncellendi - - -

hocam direk 24 e bölebilirdik aslında,4!den sonrası giderdi,geriye 9kalırdı..8 e ayırmak sanırım yanlış oluyor..

hımm evet dediğiniz gibi, öyleyse bu çarpanlara ayırma hangi soru tiplerinde oluyordu ki neyse karıştırmışım ben :)

7. soru da 165= y üzeri 3z-X üzeri 4y den tek-çift= tek olduğundan e ve d şıkkı direk elendi a ve b de üstlerle ilgili öncüller bununla ilgili kesin bilgi olamaz cevap c zaten x yada y den biri tek biri çift olmalı

ilk soruyu yapamadım siz bulursanız burdan cevabı paylaşabilirsinz biz de öğrenmiş oluruz

Son düzenleme:

ihuzeyfe

Öğrenci
hocam ilk soruda bir toplama işleminin sonucu verilmiş ve ona göre çarpma işleminde hangisi olamaz diye sormuş yani burada belli aralıklar bulmamız gerek şöle ki eğer iki sayının toplamındaki sonuca göre çarpmanın en büyük çıkmasını istersek sayıları birbirine en yakın eğer en az çıkmasını istersek en uzakları alırız soruya göre bahsedersem bu sayılar tam sayı değilde reel sayı olduğu için a ve be toplamı 1/4 olan en yakın iki sayı 1/4 ün 2 ye bölünmesi ile bulunan 1/8 dir yani a=1/8 ve b=1/8 dediğimizde toplamları 1/4 buluruz buradan hareketle 1/8x1/8=1/64 işte bu 1/64 ten daha büyük bir sayı olamaz ama şıklardaki 1/50 ondan büyüktür.