Tez aşaması askerlik tecili

Mehmet-18

Öğrenci
Merhaba.Tezli yüksek lisans yapıyordum.O zamanlarda sistem askerliğimi kendisi otomatik tecil etmişti yüksek lisans erteli şeklinde. Şimdi tez aşamasındaydım. Süre yetmeyince üniversite tarafından ek süre veriliyormuş. Şu anda ek süre verildi. Tecilim normal yüksek lisans tez süresi kadardı. Ders kayıt zamanı Eylül 2017'de her zamanki gibi internetten üniversite otomasyonundan ders kaydımı yaptım. Danışman hocam onayladı ve ders kaydı tamamlandı. Otomasyonda "Normal süresi dışında/Ek süre" ve "Öğrencilik hakkı: Var" falan yazıyor. Şimdi ek süreyle tecilim otomatik güncellenip tecil hakkım az da olsa uzar mı? Yüksek lisans kayıt zamanında askerlik durum belgesi gerekliydi almaya gittiğimde şubedeki memur yüksek lisans bitince askerliğini 1 yıl daha erteleyebiliyorsun demişti. Yada bitiremezsen erteleyebiliyorsun demişte olabilir tam hatırlayamadım. Cevabınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
K

kacak

Guest
kardeşim enstitüler kaşarlık yapıyor, zaten tezliysen ve süren dolduysa eski öğrencisindir diye tahmin ederek 27 kasım 2014 te hali hazırda öğrenciysen o tarihten itibaren 3 yıl 4 ay daha tecil alma hakkın var geçici 67. madde ile, yani aslında '18 mayıs celbinden önce sana kimse dokunamaz hatta belki ordan bile yırtabilirsin 1-2 günlük başvuru süresi kaldığı için

ayrıca sana okul değil '16 haziran itibariyle yök tekrar 3 yıl 4 ay süre verdi, askerlik için maalesef fayda etmiyor ama okul biz sana verdik falan tribine giriyorsa hiç sallama, bu 67. maddeden haberimiz yok ayağında gezenlerin kafasına vura vura yaptır senin hakkın bu, askerlik şubesinden bile bana hakkın var ne demek uzatmıyorlar diye kızıp okulun üstüne salmışlardı tekrar :)

Mehmet-18

Öğrenci
kardeşim enstitüler kaşarlık yapıyor, zaten tezliysen ve süren dolduysa eski öğrencisindir diye tahmin ederek 27 kasım 2014 te hali hazırda öğrenciysen o tarihten itibaren 3 yıl 4 ay daha tecil alma hakkın var geçici 67. madde ile, yani aslında '18 mayıs celbinden önce sana kimse dokunamaz hatta belki ordan bile yırtabilirsin 1-2 günlük başvuru süresi kaldığı için

ayrıca sana okul değil '16 haziran itibariyle yök tekrar 3 yıl 4 ay süre verdi, askerlik için maalesef fayda etmiyor ama okul biz sana verdik falan tribine giriyorsa hiç sallama, bu 67. maddeden haberimiz yok ayağında gezenlerin kafasına vura vura yaptır senin hakkın bu, askerlik şubesinden bile bana hakkın var ne demek uzatmıyorlar diye kızıp okulun üstüne salmışlardı tekrar :)

Peki kardeşim birşey soracağım. Evet ben Kasım 2014'te yüksek lisans yapıyordum. Yani üniversitede derslere gidiyordum. O tarihlerde yüksek lisans öğrencisiydim yani. Aynen dediğiniz gibi tecilim 16 Haziran 2017'ye kadardı. 16 Haziran geçmeden bir hafta önce şubeye gittim tecil istedim şu anda üniversiten izin verip vermez biz şu anda bilemeyiz dedi. Belki izin çıkar falan demişlerdi.
Daha sonra Haziran 2017 geçince acaba üniversite tez için ek süre verecek mi diye bekledim. Eylül 2017'de üniversitelerde eğitim öğretim başlayıp ders kaydı başlayınca ilk mesajda bahsettiğim gibi Üniversite Otomasyonu ders kaydı yapmama izin verdi ve her zamanki gibi harç yatırmamı istedi. Harcını yatırıp Ders kaydımı yaptım danışman hocam da onayladı. Şu anda bahsettiğim gibi öğrenci görünüyorum ve tez ek süresi olarak görünüyorum. Şimdi e-devlette "enakın askerlik şubesine gidiniz" yazıyor. Şimdi benim tecil hakkım hiç mi yok. Bir yandan KPSS'ye de hazırlanıyorum. Bu yüzden benim için önemli çok uzun yazdım kusura bakmayın. Ne yapmam lazım... Şimdiden teşekkür ederim.

Mehmet-18

Öğrenci
Bu arada ben yüksek lisans kaydımı yaptırır yaptırmaz daha yüksek lisansa başlamadan bir bahar dönemi kayıt dondurdum. Dondurma süresi bitince bir yıl birinci sınıfı bitirdim. Daha sonra ikinci sınıfın başında güz dönemi kayıt dondurdum. Yani toplam iki dönem kayıt dondurdum. Belki cevaplarken işe yarar diye yazdım.