Tez konusu

Öznur Can

Öğrenci
Arkadaşlar Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım. Çok fazla konu buldum ve düşündüm ama içime pek sinmedi. Hocam ille de alana inmemi yani sokağa çıkmamı istiyor. Anket mi görüşme mi nasıl olur bilmiyorum ama sadece literatür okunarak değil gündelik hayatta da karşılığı bulunan bir konu olmalı. Orijinal, popüler, spesifik ya da bunların tümünü kapsayan fikirlerinize açığım. HELP PLEASE!! (sadece daha orijinal bir fikri olan bir arkadaşımız olabilir diye bu yola da başvurdum. İlgimi çeken konular var ve hepsini derleyip sonunda karar vereceğim. Lütfen linç etmeyin :)))

Oldboy

Akademikpersonel.org
Renklerin anlamları ve toplum üzerindeki etkileri (Toplumsal Açıdan Renklerin Anlamları, *artık siz uygun bir başlık bulun)

Renkler hakkında genel geçer yargılar var: kırmızı harekete geçirir, mavi huzur verir, sarı dikkat uyandırır vs... fakat renklerin anlamaları toplumdan topluma değişebilir, sektörel bazda anlamları farklılaşıyor: gıda, sağlık, finans, moda vs... Türk toplumu daha farklı algılıyor olabilir, ben kesinlikle farklı algılandığını düşünüyorum.

İyi hazırlanmış bir anket ile çok ilginç sonuçlar elde edilebilir. Hem sokağa inmiş olursunuz :)

Öznur Can

Öğrenci
Haklısınız.. Şirketler ürün pazarlarken bunu hep kullanıyorlar. Mesela bir ürünün ( cep telefonu diyelim ) kırmızı mavi sarı renkleri üretiliyor. Ama farklı ülkeler de ağırlıklı olarak satılan bazı renkler oluyor. Toplumsal bir yönelim var yani.