Ne yalan söyleyeyim, benim danışman hocam iyidir hoştur ancak çok yoğun olduğu için bana pek yardımı olmadı. Her şeyi kendi başıma yapıyorum neredeyse. Öğrenciyim, yaş almış başını gitmiş. Hala aile evindeyim, para yok pul yok. Ben de duydum kuru pasta vb. ancak ben onu da ikram etmeyi düşünmüyorum. Onlar bana lütfetmiyorlar. Kimse kusura bakmasın. Danışmanlık yaptıkları öğrenciler için devlet tarafından para alıyorlar zaten. Duracakları 10-15 dk. bir şey. Çoğu, tezleri okumuyor bile. Öğrenci onca şeyle uğraşıyor, bir de bunu mu düşünecek. Ayrıca siz bu kimin uydurduğu belirsiz ikram kurallarını bilmek zorunda mısınız? Bir yerde mi yazıyor, bir yönetmeliği mi var. Görgü, jest konularına girer desen bence alakası yok. Çoğumuzun hali malum. Bence asıl bu duruma göz yumulması bir riya. Siz araştırma görevlisi giriş sınavına gittiğinizde size ikram yapıyorlar mı? Benden ikram falan yok. Kimseyi ikram yapmadı diye eleyeceklerini sanmam. Zihinlerinde sizi, bak ikram yapmadı diye kötü kodlayacaklarsa varsın kodlasınlar.