Tez savunma sınavı

asıkpasa

Öğrenci
Arkadaşlar haftaya tez savunma sınavım var bunun için hazırlandım sorum ise jürime ikramda bulunmakla ilgili. Sizce ne ikram edilir? Hocam sunandan sonra yemeğe götürürsün diyor. Ben öğrenciyim o kadar insanı nasıl yemeğe götüreyim bu ekonomik yük ağır değil mi? Siz neler yaptınız sınavdan sonra?

göçmen kuş

Öğrenci
yaw ne yemeği,ne kadar ayıp,hele hele kadroda değilde bir öğrenci iseniz aynı zamanda büyük bir külfet.bana göre biraz kuru pasta bir miktar içecek bir şeyler adettendir diye ikram edin.fazlası hiç etik değil

asıkpasa

Öğrenci
Değil ama mecbur tutuluyorum kimse bu öğrenci demiyor birde bana araştırma görevlileri değer hocalarınıda çağır deniyor benim gelirim Yok bi yemek kişi başı 50 tl yeseler 10 kişi olsak 500 lira tutar ne yapsam bilmiyorum tez sınavından çok bunu dert ettim

Nev zuhur bir adet olarak şimdi bu ikram fasılları çıktı. Tez savunmaları altın gününe döndü. Ben savunma sırasında ikramı etik bulmuyorum. Doktora sınavı sonrası yemek olabilir özellikle kadrolu olanlar için ama yüksek lisans için fazla biraz. En güzeli savunma bittikten sonra ikramda bulunmak kuru pasta börek meyve suyu vs. ile. İlla yemek olacaksa üniversitenin yemekhanesi lokali vs.nde olabilir.

Son düzenleme:

agoodperson

Öğrenci
Ne yalan söyleyeyim, benim danışman hocam iyidir hoştur ancak çok yoğun olduğu için bana pek yardımı olmadı. Her şeyi kendi başıma yapıyorum neredeyse. Öğrenciyim, yaş almış başını gitmiş. Hala aile evindeyim, para yok pul yok. Ben de duydum kuru pasta vb. ancak ben onu da ikram etmeyi düşünmüyorum. Onlar bana lütfetmiyorlar. Kimse kusura bakmasın. Danışmanlık yaptıkları öğrenciler için devlet tarafından para alıyorlar zaten. Duracakları 10-15 dk. bir şey. Çoğu, tezleri okumuyor bile. Öğrenci onca şeyle uğraşıyor, bir de bunu mu düşünecek. Ayrıca siz bu kimin uydurduğu belirsiz ikram kurallarını bilmek zorunda mısınız? Bir yerde mi yazıyor, bir yönetmeliği mi var. Görgü, jest konularına girer desen bence alakası yok. Çoğumuzun hali malum. Bence asıl bu duruma göz yumulması bir riya. Siz araştırma görevlisi giriş sınavına gittiğinizde size ikram yapıyorlar mı? Benden ikram falan yok. Kimseyi ikram yapmadı diye eleyeceklerini sanmam. Zihinlerinde sizi, bak ikram yapmadı diye kötü kodlayacaklarsa varsın kodlasınlar.

Son düzenleme:

göçmen kuş

Öğrenci
hocam kimse sizi mecbur tutamaz,varsın bu öğrenci olduğu için ikramda bulunamadı ama adettendir diye gücü neye yetiyorsa onu getirdi desinler.Yalnız sanki üniversiteniz bu konuda tutucu gibi hissettim yada araştırma görevlileri biraz düşüncesizce konuşuyorlar.Eğer mecbur tutuluyorum dediğiniz AG lerinin tutumuysa sizde durumunuzu açıkca söyleyin ayrıca bu konuda bir dayatma onlara düşmez.Biraz kendi başınıza karar vermeyide denemelisiniz.Yoksa hayatta herkesin dediğini yapmak gibi bir duruma düşersiniz.

ran

Doçent
Arkadaşlar haftaya tez savunma sınavım var bunun için hazırlandım sorum ise jürime ikramda bulunmakla ilgili. Sizce ne ikram edilir? Hocam sunandan sonra yemeğe götürürsün diyor. Ben öğrenciyim o kadar insanı nasıl yemeğe götüreyim bu ekonomik yük ağır değil mi? Siz neler yaptınız sınavdan sonra?

Sunum sırasında kuru yemiş, kuru pasta, içecek ikram etmek ve sınav sonrası yemeğe götürmek adet olmuştur, ama kesinlikle zorunlu değildir. Eğer durumunuz varsa sadece jüriyi yemeğe götürebilirsiniz. Yoksa, danışmanınızla konuşun. "İnsan" ise yardımcı olacaktır.

Benim master savunma jürim ısrar etmeme rağmen yemeğe gitmek istememişti. Yeterlik jürim yine aynı şekilde istememişti ama gerek ben gerekse de hocam çok ısrar ettik götürdük. Savunma ve yeterlik sınavı sabah erken saatteydi ve uzun sürme ihtimali yüksekti. O nedenle, poğaça, içecek vs. getirmiştim. Bunları hiç yapmayanlar da var tabi ki. Dediğim gibi zorunlu değil.

mtz

Öğrenci
Tez savunmamda değil jüriye ikram,tezimin teşekkür bölümünde danışman hocama teşekkürü bile zoraki yapacağım.Çok yalnız kaldım tezi hazırlarken.Danışman değiştiren arkadaşlarım gelen gideni aratır durumunu yaşadıkları için danışman değişikliğine yönelmedim,yakın zamanda tezi tamamlamak istiyorum.Danışmanınızdan çok memnun kaldıysanız,sizi desteklediyse tez sürecinde,savunma sonrası teşekkür niyetine belki bir çay ve yanına minik ikramlar ısmarlarsınız,nasıl uygun görürseniz.Başarılar.

Son düzenleme: